KDE on erittäin kehittynyt ja monipuolinen työpöytäympäristö lähinnä Linux -käyttöjärjestelmälle. sitä on kuitenkin haukuttu monipuolisuutensa vuoksi äärimmäisen vaikeasti lähestyttäväksi, nyt tälle halutaan muutos.
Moni vannoutunut KDE käyttäjä varmasti mielessään kysyykin miksi siitä pitäisi tehdä yhtään helppokäyttöisempi?
Kyse ei ole samasta asiasta mitä esimerkiksi Canonical teki oman Ubuntu jakelunsa työpöydälle, vaan kyse on siitä että työpöydän ja sen tarjoamien sovellusten aloituskynnystä lasketaan, ruudulle ei heti tungeta monimutkaisia valikoita ja toimintoja joita niin sanottu peruskäyttäjä säikähtää ja harvemmin edes tarvitsee.
Mitään ei poisteta:
Kaikki mitä nykyäänkin KDE:ssä on, on siinä myös jatkossa mutta lisäarvoa tuovat monipuoliset toiminnot tullaan piilottamaan esimerkiksi yhden painikkeen taakse jonka painaluksen jälkeen tietyn ohjelman tai koko työpöydän ilme muuttuu siihen mitä se nykyäänkin vielä on tarjoten kaikki mahdolliset toiminnot.
Koko konsepti on vielä työn alla joten esimerkiksi sitä voiko helppokäyttöisen käyttöliittymän ottaa kerralla pois ei vielä pystytä vastaamaan.
Allekirjoittanut muistaa KDE:tä lämmöllä:
KDE3 aikaan työpöytä oli mitä mainioin, se muistutti huomattavasti Windowsin tapaa toimia ja oli monelle tuoreelle Linux käyttäjälle parempi vaihtoehto muista työpöydistä juurikin sen vuoksi, samalla se kuitenkin tarjosi monipuolisuutta ja sitä kautta KDE:n ja Linuxin opiskelu tuntui ainakin allekirjoittaneelta juuri oikealta tieltä.
Myöhemmin kuitenkin KDE4 versioista lähtien esitelty Plasma työpöytä sekoitti KDE:n suoraviivaisuuden monimutkaiseen widgetti ja valikkomaailmaan, myöhemmissä versioissa KDE on jatkuvasti lähentynyt aikaisempaa versiotaan mutta samalla pitäen Plasman peruselementit mukana.
LÄHDE: Slashdot
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
"be excellent to each other"