keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Netflixille paineita VPN-kikkailusta

Netflixin eri maiden sisältöjä on mahdollista katsoa VPN-palveluiden avulla. Nyt kuitenkin kun Netflix on rantautumassa myös Australian markkinoille on tekijänoikeusjärjestöt puuttuneet tähän porsaanreikään.

Hommaan ei tarvita muuta kuin jokin monista VPN-sovelluksista ja selainlaajennuksista jotka muuntavat Netflixin eri maiden sisällöt näkymään myös esimerkiksi täällä Suomessa.

Netflixin kun täytyy neuvotella jokaisen maan kanssa erikseen omat jakelusopimukset ja nyt järjestöt pelkäävät että varsinkin Australialaiset tulisivat hyödyntämään VPN-kikkailua ja käyttäisivät lähes yksinomaan vain Jenkkiversiota joka on järjestöjen mielestä laitonta.

Tällä hetkelläkin moni Australialainen on tilannut Netflixin suoratoistopalvelun vaikka se ei vielä virallisesti maassa toimikaan, asiakkaat hyödyntävät VPN-kiertoa.

Jenkki Netflix kiinnostaa käyttäjiä siksi koska sinne tulee yleensä ensimmäisenä kaikki suurimmat elokuva -ja tv-sarjat sekä se että siellä on laajin kokoelma sisältöä.

Netflix on kieltänyt omissa käyttöehdoissaan kikkailun mutta ei ole sitä vastaan juuri taistellut, yhtiölle riittää että saavat maksun asiakkailtaan.

VPN-yhteyksiä vastaan voinee olla myös teknisesti vaikea taistella, tosin palvelu voisi tehdä versioiden välillä hyppimisestä hankalampaa esimerkiksi tekemällä käyttäjätunnuksesta maakohtaisen siten että käyttäjätiedoissa oleva maatunnus täytyisi vastata aina sitä palvelua johon yrittää kirjautua, tuolloin VPN-kikkailua ennen pitäisi aina käyttäjän käydä käsin vaihtamassa maatunnus vastaamaan sitä maata tai aluetta johon haluaa VPN:llä mennä.

LÄHDE: CNET

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"