torstai 8. tammikuuta 2015

Internet Archive julkaisi lähes 2400 retropeliä verkkoon

Jos jälkikasvusi kysyy mitä pelejä pelasit omassa nuoruudessasi, niin antamasi vastauksen lisäksi kyseiset pelit voi nyt myös näyttää ja antaa jälkeläisen testata niitä itse myös :)

Internet Archive on nimittäin tuonut läjän vanhoja, MS-DOSille luotuja pelejä kaikkien kokeiltavaksi verkkoon. Pelejä on kaiken kaikkiaan jo lähes 2400 kappaletta ja toivottavasti kirjasto vielä kasvaa.

Muistatko pelit kuten,  Dune 2, SimCity, Stunts, Lemmings... Kaikkia näitä ja kirjaston muitakin pelejä voi pelata suoraan selaimesta käsin.

Pelit toimivat DOSBox emulaattorin erikoisversiolla joka mahdollistaa pelien lataamisen ja ajamisen verkkoselaimesta käsin, käyttäjän ei kuitenkaan tarvitse ladata selaimeensa lisäosia vaan pelit toimivat sellaisenaan.

Em-Dosbox on kuitenkin vielä testausvaiheessa joten osa peleistä ei välttämättä toimi kovin hyvin, esimerkiksi jotkin pelit saattavat hidastella ja nykiä... (missä se turbo-painike on)

Arkiston luonti on toteutettu samalla tavalla kuin Internet Archiven viime vuonna julkaisema Aracade pelikirjasto joka sisältää satoja pelihallipelejä 70 - 90-luvuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"