keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Valeuutiset piiloon Facebookista

Pian Facebookissa on mahdollista ilmiantaa eli liputtaa valheellisia uutisia.

Suomeenkin on pesiytynyt jo useampi sivusto joka levittää Facebookissa täysin tuulesta temmattuja juttuja oikeina uutisina. Pian kyseisiin humpuukiuutisiin voi puuttua siten että ne voi liputtaa epäluotettaviksi.

Kun liputuksia tulee johonkin juttuun tarpeeksi, alkaa Facebook varoittamaan kyseisestä päivityksestä muita palvelun käyttäjiä jotka näkevät saman jutun omalla aikajanallaan, esimerkiksi kaverin linkkaamana.

Facebook ei kuitenkaan poista liputettuja päivityksiä mutta rajoittaa niiden näkyvyyttä palvelussa, joten sananvapauteen ei suoraan kajota, ellei toki päivityksen sisältö riko suoraan Facebookin ehtoja.

Kuinka liputan roskan?

Liputuksen syyt

Liputus onnistuu samalla tavalla kuin yleensä mikä tahansa muukin ilmianto Facebookissa, jutun oikeassa yläkulmassa on nuoli, sitä klikkaamalla tulee valikko josta valitaan “Ilmianna julkaisu”, tämän jälkeen ruudulle pompahtaa ikkuna josta voi valita ilmiannon syyn, joka on näissä tapauksissa nyt siis uusi vaihtoehto “Valheellinen uutispäivitys” (huom. käännökset ovat suuntaa antavia).

Facebook ei ole maininnut koska toiminto tulee mobiiliversioon vaan on esitellyt uuden toiminnon vain selainversiolleen, siihenkin päivitys tuodaan pikkuhiljaa.

LÄHDE: Facebook

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"