tiistai 20. tammikuuta 2015

Googlen palikkapuhelin edistyy

Google Project Ara

Googlen Project Ara kehittyy hyvää vauhtia, mukaan on saatu  muun muassa kolmannen osapuolen moduulikehittäjiä ja uusi Spiral 3-prototyyppi on tulossa myös.

Alkuperäisten suunnitelmien mukaan Googlen oli tarkoitus tuoda Ara yleisille markkinoille tammikuussa 2015 mutta projekti on sen jälkeen kokenut monia muutoksia kuten myös koko alustan uudelleen suunnitellun joten siksi projekti on edelleen prototyyppiasteella.

Kolmasosapuoli kiinnostunut:

Projektia Googlella vetävä Paul Eremenko kertoi että heillä on noin 20 - 30 ulkopuolista kehittäjää, joka on suuri harppaus eteenpäin, sillä järjestelmä elää vain jos se saa kolmannen osapuolen moduulikehittäjiä mukaan.

Alusta on muutettu uudessa prototyypissä siten että moduuliliittimet on kiinni alustassa, kun ennen ne olivat kiinni moduulissa, muutos on tehty koska kehittäjät ovat ilmoittaneet nykyisen mallin olevan siltä osin ongelmallinen, nyt moduuliin saadaan enemmän toimintoja mahdutettua kun liittimelle ei tarvitse omia tilaa niin paljon.

Aikaisemmat mallit, kuten nykyinen prototyyppi Spiral 2 ovat tukeneet vain 3G- ja alempia tiedonsiirtotekniikoita mutta uuteen Spiral versioon voi hankkia myös 4G-modeemin, mitä ilmeisemmin erillisellä moduulilla.

Alla video jossa esitellään Aran idea, se on varsin kunnianhimoinen mutta onnistuessaan, se voi mullistaa nykyisen matkapuhelinmyynnin, siten ettei puhelimia enää osteta joka toinen vuosi uutta vaan siihen vain hankitaan haluttu uudempi osa, prosessori, näyttö...

LÄHDE: Engadget

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"