maanantai 19. tammikuuta 2015

Windows Phoneen käyttöliittymämuutoksia

Windows 10 on tulossa myös Windows Phone -puhelimille. Kympin testiversion kuvia on vuodettu verkkoon josta ilmenee muutama uusi käyttöliittymäominaisuus.

 

 

Windows 10 Phone Vuotokuva

#1

Vaikuttaa siltä että Windows Phone 10:ssä on läpikuultavat sovelluskuvakkeet, tarkoittaen sitä että taustalla oleva taustakuva näkyy kuvakkeiden läpi, ei kuitenkaan selkeästi vaan vain hieman, siten että taustakuvan merkitys lisääntyy mutta ei varasta huomiota kokonaan.

Windows Phone 8.1:ssä kuvakkeet saa kokonaan läpinäkyviksi siten että pelkästään ohjelman nimi näkyy, tämä ei ole siis täysin sama asia.

Olisikin hyvä jos käyttöjärjestelmän asetuksista voisi käyttäjä itse päättää kuinka vähän tai paljon kuvakkeet antavat taustakuvan tulla niiden läpi, vielä parempi olisi jos sen voisi päättää kuvakekohtaisesti mutta siihen tuskin tullaan menemään.

#2

Toinen mielenkiintoinen lisäys on ryhmät, seuraavassa Windowsissa on mitä ilmeisemmin mahdollista luoda ryhmiä työpöytä Windowsin tapaan, näin ohjelmat voidaan ryhmitellä jokaisen ryhmä nimen alle.

Olisi tietenkin hyvä jos ryhmät voisi pienentää tai piilottaa sillä etusivun sovelluslista voi kasvaa todella pitkäksi mikäli sovelluksia lisää siihen paljon.

Vasta varhainen kehitysversio:

Kuvassa esitelty versio on hyvin varhainen kehitysversio joten ei ole mitenkään varmaa että nyt näkyvillä olevat ominaisuudet olisivat päätymässä lopulliseen tuotteeseen.

Windows Phone 10:n uskotaan saapuvan markkinoille tämän vuoden puolella mutta täysin varmaa se ei vielä tässä vaiheessa kuitenkaan ole.

LÄHDE: Slashgear

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"