torstai 5. maaliskuuta 2015

MWC15: Sikur GranitePhone - Turvapuhelin Brassifirmalta

Blackphone ei ole markkinoiden ainut turvapuhelin, mukaan tähän uuteen markkinaan haluaa myös Brasilialainen tietoturvayhtiö Sikur omalla GranitePhone älypuhelimellaan.

Sikur perustuu tietoturvaltaan vahvistettuun Android käyttöjärjestelmään sekä Brassifirman omaan kommunikointialustaan, Sikuriin joka luo suojatun yhteyden kahden tai useamman Sikur -laitteen väille. Sikur alusta tarjoaa suojatun tiedostonhallinnan (mukaan lukien virustorjunta),puhelinviestinnän (ip), pikaviestit, tekstiviestit, sähköpostin sekä selauksen.

Suojattu viestintä ei vaadi yksistään GranitePhonea vaan riittää että Sikur kommunikointialusta on asennettu vastanottajien puhelimiin.

Tuote laitevalmistajaa vaille valmis:

GranitePhonea ei ole vielä olemassa fyysisesti vaan Sikur esitteli messuilla käyttöjärjestelmää sekä Sikur kommunikointialustaa Nexus puhelimella jonka oma käyttöjärjestelmä oli korvattu Sikurin kehittämällä Androidilla.

Sikur etsii tällä hetkellä sopivaa kumppania joka lopulta kasaisi puhelimen.

GranitePhone on joka tapauksessa tehokas suoja tietoturvasta huolissaan oleville tahoille koska käyttöjärjestelmä suojaa paikalliset tiedostot vahvalla salauksella ja estää niihin pääsyn muista sovelluksista kuin Sikurin omasta alustasta käsin.

Suojatussa tilassa olevat tiedostot ja muut tiedot voi yhtiön mukaan poistaa etänä mikäli puhelin esimerkiksi varastetaan tai katoaa.

Vuosimaksullinen turvapalvelu:

Puhelimen mukana toimitetaan Sikur kommunikointialusta mutta sen käyttö on maksullista, puhelimen ostajat saavat palveluun kuitenkin yhden vuoden käyttöaikaa. Mukaan ympätään vielä yhden vuoden ilmainen suojattu pilvipalvelu (safe) jossa on tallennustilaa 5GB.

Sikur uskoo löytävänsä valmistuskumppanin pian ja saa puhelimen myyntiin vielä tämän vuoden aikana.

Eurooppaan puhelinta ei kuitenkaan saada ensimmäisten joukossa. GranitePhone tulee markkinoille yhtiön mukaan ensimmäisenä Etelä-Amerikassa, Yhdysvalloissa sekä Lähi-Idässä.

Hintaa turvapuhelimelle tulee 799 dollaria eli 736 euroa, mutta jos sen ennakkotilaa nyt GranitePhonen verkkosivujen kautta, saa puhelimesta alennusta vähintään 20%.

Tekniset tiedot:

Vaikka GranitePhonea ei ole vielä valmistettu ensimmäistäkään kappaletta on sen komponentit jo varmistettu. Tässä puhelimen tekniset tiedot:

Käyttöjärjestelmä: GranitePhone Operating System (Android)
Näyttö: 4.95” 1920×1080 (445 ppi) Full HD IPS
Suoritin: Qualcomm Snapdragon 800 2.26GHz
Keskusmuisti: 2GB
Tallennusmuisti: 16GB
Kamera: takakamera: 8MP OIS etukamera: 1.3MP
Matkapuhelinverkot: 2G (edge/gprs), 3G, 4G (lte)
Langaton: WLAN (2.4Ghz, 5GHz) a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0
Navigointi: GPS
Liitännät: MicroUSB 2.0, 3.5mm audio
Akku: 2300 mAt, puhe: 17 tuntia, internet WLAN: 8.5 tuntia, internet LTE: 7 tuntia, standby: 300 tuntia
Koko: 69.17 x 137.84 x 8.59 mm
Paino: 130g

LÄHDE: ETN

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"