maanantai 9. maaliskuuta 2015

uTorrent asentanut luvattomasti raskaan ohjelman käyttäjiensä tietokoneisiin

uTorrent (µTorrent) on yksi suosituimmista torrent-lataajasovelluksista Windowsille, nyt uTorrentin päivitystiedoston on väitetty asentavan järjestelmään resursseja syövän ohjelman ilman käyttäjän suostumusta.

Kyseessä on tarkemmin EpicScale kryptovaluutan louhintasovellus joka syö huomattavasti järjestelmän resursseja.

EpicScalen voi kyllä poistaa järjestelmästä turvallisesti Windowsin Ohjelmat ja toiminnot -sovelluksen avulla mutta ongelma kuitenkin on ollut se että ohjelma on asentunut järjestelmään luvattomasti, siten ettei päivityksen yhteydessä edes informoitu käyttäjää EpicScalen asentumisesta.

EpicScale jyllää varmasti edelleen miljoonissa tietokoneissa:

Koska uTorrent on yksi maailman suosituimmista torrentsisällön lataussovelluksista on hyvin todennäköistä että EpicScale on edelleen miljoonissa järjestelmissä, ilman että käyttäjät edes huomaavat sen olemassa oloa, tai osaisivat edes etsiä sitä vaikka järjestelmä alkaisikin hidastumaan äkisti.

uTorrentin tuotepäällikkö Jordy Berson on vastannut yhdessä EpicScalen kehittäjien kanssa käyttäjien esittämiin väitteisiin, väittäen vuorostaan ettei uTorrent sovelluksen mukana ole asennettu mitään salaa.

Roskasisällön tarjoaminen varsin normaalia:

uTorrent sovelluksen asennuksessa tarjotaan yleensä yhteistyökumppaneiden roskasovelluksia mutta niistä on voinut kieltäytyä, ilman että se haittaisi uTorrentin asennusta, monet muutkin ilmaissovellukset käyttävät samankaltaista, epäilyksettä varsin tuottoisaa ansaintamallia.

Vaihtoehtoja on olemassa:

Mikäli kiinnostus herää vaihtaa torrent lataajaa luotettavampaan, on yksi hyvä vaihtoehto tuhansista muista lataajista esimerkiksi vapaan lähdekoodin projekti qBittorrent, sovellus on saatavilla Windowsin lisäksi monelle muullekin alustalle.

LÄHDE: AfterDawn

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"