torstai 26. maaliskuuta 2015

Netflixin toimitusjohtaja olisi valmis poistamaan maarajoitukset palvelustaan

Netflixin toimitusjohtaja Reed Hastings olisi halukas poistamaan maarajoitukset Netflixistä. Maakohtaiset rajoitukset on luotu koska oikeudenhaltijat eivät ole kyenneet sopimaan globaaleja esitysoikeuksia Netflixin kanssa .

Kyse on siitä että tekijänoikeusjärjestöt haluavat Netflixin estävän palveluun pääsyn niin sanottuja VPN-piraatteja jotka yleensä haluavat katsoa Netflixin Yhdysvaltalaista versiota ohittaen paikallisen sisällön.

Oikeudenhaltijat ovat innostuneet paisutteleman VPN-kikkailun olevan suuri ongelma, vaikka se on yksin omaan heidän itsensä aiheuttama.

Reed Hastings vähättelee to-mafian huolta sanoen VPN-piratismin olevan erittäin pieni ongelma verrattuna todelliseen piratismiin. Niin sanotut VPN-piraatit kun kuitenkin haluavat maksaa sisällöstä kun taas perinteiset piraatit eivät halua.

Hastings ehdottaakin oikeudenhaltijoille globaaleja lisenssejä sisällön jakamiseen ja nykyisen aluekohtaisen sopimusväännön unohtamista, tällöin maksavat asiakkaat saavat sitä mitä ovat tulleet palvelusta hakemaankin.

TO-mafia ei taatusti lämpene:

On kuitenkin erittäin epätodennäköistä että oikeudenhaltijat tai TO-mafia yleensäkään tulee lämpenemään Hastingsin ehdotukselle, kyseessä on kuitenkin suuret rahat ja mafia on onnellinen jos samasta sisällöstä voidaan laskuttaa useampaan kertaan, ei siinä kohtaa ajatella kuluttajaa pätkän vertaa.

Virallisesti TO-mafia pelkää paikallisen sisällön kärsivän Netflixissä koska kaikki siirtyvät VPN-yhteyksien avulla Yhdysvaltalaiseen palveluun, jossa heidän sisältö ei luonnollisesti näy. He eivät yksinkertaisesti ymmärrä sitä että kyseinen paikallinen sisältö saadaan sinne myös, kunhan Netflixiille tarjottaisiin vain maailmanlaajuisesti toimiva lisenssi.

Hinta olisi kuluttajalle luonnollisesti nykyistä korkeampi:

Maailmanlaajuinen lisenssi olisi toki kalliimpi kuin maakohtainen, joka toki nostaisi palvelun kuukausimaksuja.

Viimeksi kun Netflix muutti palveluaan ja nosti hintojaan, ei se kärsinyt asiakaskadosta, jos asiakkaille luvattaisiin yhdistetty ja laajempi Netflix, olisi suurin osa nykyisistä käyttäjistä varmasti myös valmiita maksamaan tässä tapauksessa muutaman euron kuukaudessa palvelusta enemmän.

VPN-yhteyksiä tarjoavat palvelut eivät myöskään ole yleensä ilmaisia, nyt monet Netflixin käyttäjät maksavat VPN-palvelusta pelkästään pääsystä Netflixin jenkkiversioon, nämä maksut voitaisiin ohjata suoraan yhdistettyyn Netflixiin.

Netflix vihdoin myös Australiaan:

Netflix suoratoistopalvelu laajeni eilen virallisesti myös Australiaan, jossa VPN-yhteyksiä hyödyntävät käyttäjät ovat olleet jo pitkän aikaa Netflixin asiakkaita käyttäen palvelun jenkkiversiota. Käyttäjät huomasivat heti kuinka rajallinen Australian sisältö on verrattuna jenkkiversioon.

Kun Australian TO-mafia kuuli aikanaan Netflixin suunnitelmista rantautua maahan, esittivät he heti huolensa VPN-piratismista ja vaativat Netflixiä estämään yhteydet jenkkiversioon, ainakaan toistaiseksi VPN-yhteyksiä ei ole estetty.

LÄHDE: TorrentFreak

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"