keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

TO-Mafia jyllää, nyt "laittomat" sivustot voidaan asettaa banniin entistä helpommin

Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus Ry ilmoittaa että Suomessa on hyväksytty tekijänoikeuslain muutos jonka ansiosta TTVK ja muut yhdistykset voivat vaatia operaattoria estämään laittomaksi katsomansa sivustot, entistä helpommin.

Edelleen toki vaaditaan oikeudenmääräys mutta enää estolistalle pääseminen ei vaadi sivuston ylläpitäjien syyttämistä ja selvittämistä, kun aikaisemmin tätä vaadittiin.

Operaattorit joutuvat itse kustantamaan estolistan ja sen ylläpitämisen, järjestöt maksavat vain oikeuskäyntikulut eli Suomeksi sanottuna, he yksinkertaisesti ostavat oikeudelta päätöksen jota operaattorin on noudatettava.

Se miten verkkosivusto määritellään laittomaksi, on yksinomaan tekijänoikeusmafian pääteltävissä, vaikka siihen oikeudenpäätös vaaditaankin, annetaan päätös melko varmasti hyvinkin kevyesti.

Todellisuudessa TO-Mafian estotoimilla ei ole mitään merkitystä, warettajat löytävät kyllä aina tien niin sanottuun laittomaan materiaaliin jos niin haluavat ja lopulliseksi maksumieheksi joutuu operaattoreiden asiakkaat sekä veronmaksajat.

TTVKry:n toiminnanjohtaja Jaana Pihkala kommentoi lakimuutosta yhdistyksen tiedotteessa seuraavasti: ”Ensisijaisena pyrkimyksenä on kohdistaa oikeustoimet varsinaiseen loukkaajaan. Tämä ei nettimaailmassa kuitenkaan aina ole mahdollista, ja siksi on erittäin positiivista, että oikeudenhaltijoilla on viimein Suomessakin tehokas keino puuttua laittomiin palveluihin, joita pyörittävät tuntemattomat henkilöt ulkomailta käsin.”

LÄHDE: TTVK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"