maanantai 2. maaliskuuta 2015

Tim Cook: Apple Watch avaa autosi ovet

Apple WatchApplen toimitusjohtaja Tim Cook kertoi mielenkiintoisesta ideasta Applen älykelloon liittyen, se korvaa jatkossa autosi avaimet.

Cook kertoi Applen oman älykellon, Apple Watchin mahdollisista käyttötarkoituksista The Telegraphin haastattelussa.

Jatkossa älykello saattaisi korvata esimerkiksi auton avaimet, nykyisen ison langattoman avaimen jota suurin osa autovalmistajista käyttää. Cook sanoi samalla että Apple Watch on suunniteltu jopa tätä varten.

Mitään virallista, kuten mahdollisista sopimuksista autovalmistajien kanssa Cook ei tuonut esiin, vaan leikki ajatuksilla mihin ja miksi kuluttajat älykellon hankkivat. Apple Watch on kuitenkin ennen kaikkea viesti kuluttajan muotitietoisuudesta, muut toiminnallisuudet vain  seuraavat mukana.

Toinen Cookin esimerkki järkevälle käytölle on ostosten maksaminen perinteisessä kaupassa rannetta heilauttamalla, tämä onnistuu jo nyt iPhonen sekä Apple Payn avulla, rannekelolla ostosten maksaminen on vain entistä nopeampaa ja vaivattomampaa.

Apple Paysta Cook muistutti ettei Apple tallenna tietoonsa palvelun käyttäjien ostostietoja kuten mitä, missä ja kuinka suurella summalla käyttäjä on Payta käyttänyt.

Tim Cookin haastattelun löydät kokonaisuudessaan täältä.

Tuoreempi esittelytilaisuus ja markkinoille lasku:

Apple pitää esittelytilaisuuden 9.3.2015 jossa Apple Watch esitellään viimeisteltynä markkinoille, lopullisesti markkinoille kello on näillä näkymin päätymässä viimeistään huhtikuussa.


Puettava teknologia tarvitsee käyttökohteita:

Jos kello saadaan toimimaan järkevästi muiden ympärillä olevien laitteiden ja sensoreiden kanssa yhteen, niin tuolloin puettavan teknologian käytölle on oikeasti perusteluja, muuten asiat voitaisiin hoitaa edelleen puhelimien avulla.

Cookin mainitsema autonavain on hyvä esimerkki tämänlaiselle käytölle, toinen olisi esimerkiksi tuki hotelleissa asiakkaan älykellolle, vie ranne respan rekisteröintilaitteen päälle jonka jälkeen kellon tai puhelimen yksilöllinen varmenne rekisteröidään avaamaan tietty huoneen ovi NFC:tä hyödyntämällä.

Tietoturvaa ei sovi unohtaa:

Ei kuitenkaan sovi unohtaa tietoturvaa, mikäli Apple Watch yleistyy esimerkiksi iPhonen tapaan, tulee niitä myös hukkumaan suuri määrä, siksi aivan kaikkea ei pidä antaa tapahtua yhden laitteen kautta vaan väliin tarvitaan jonkinlainen varmistaja.

Varmistajana voisi toimia vaikkapa älypuhelimen varmistussovellus joka varmistaisi esimerkiksi sen että älykello löytyy edelleen omistajansa ranteesta ja joka pyytäisi varmistustunnusta tietyin väliajoin ja jos tunnusta ei pysty syöttämään pystyisi saman ohjelman kautta myös sulkemaan kadonneen älykellon lukkojen ulkopuolelle, automaattisesti sulkemista ei pidä antaa kuitenkaan tapahtua.

LÄHDE: TechCrunch

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"