perjantai 10. huhtikuuta 2015

Apple julkaisikin jo nyt iOS 8.3 päivityksen

Apple julkaisikin yllättäen ohjelmistopäivityksen sen mobiililaitteisiin jo nyt. iOS 8.3 tuo mukaan liudan suorituskykyparannuksia sekä paikkauksia tietoturvaan.

Keskiviikkona julkaistussa jutussa epäiltiin että Apple julkaisisi päivityksen vasta huhtikuun lopulla mutta toisin kävi, päivitys oli saatu valmiiksi jo 9.4 ja sitä jo jaellaan OTA-päivityksenä sekä iTunesin kautta kaikkiin yhteensopiviin Applen iLaitteisiin.

Päivitys tuo mukanaan ennen kaikkea suorituskykyparannuksia moniin oletussovelluksiin kuten Safari-verkkoselaimeen, iOS 8.3 on entistä optimoidumpi ja avaa ainakin Applen tiedotteen mukaan sovellukset entistä nopeammin.

Mukaan on tullut myös uusi merkkinäppäimistö eli Emoji, jossa on Applen tiedotteen mukaan jopa yli 300 uutta merkkiä joilla voi elävöittää keskusteluja.

Siri on saanut myös yhdeksän uutta kieltä sekä maatukia mutta Suomi ei tässäkään päivityksessä ole vielä mukana, Ruotsi tosin on.

Tietoturvapäivityksiä on tullut  yhteensä 58 jotka estävät muun muassa hyökkääjän koodin suorittamisen kohdelaitteessa.

Safari verkkoselainta häiritsi myös melko ärsyttävä virhe joka ei pyynnöistä huolimatta poistanut kaikkea selailudataa, on nyt korjattu.

Koko lista kaikesta mitä on korjattu löytyy täältä (Google Drive).

Jos jotain hyvääkin niin myös pahaa:

Käyttäjät ovat kuitenkin valitelleet päivityksen aiheuttamasta ongelmasta joka estää App Storesta ostamisen TouchID:tä hyödyntämällä vaan ostokset täytyy kuitata perinteisesti salasanalla. 8.3 Beta versiossa TouchID on käyttäjien mukaan toiminut ostosten kuittaamisessa ongelmitta.

LÄHDE: Apple iPad Air ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"