keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Samsung Galaxy S6 bloatwaret ovatkin puhelimessa jäädäkseen

Computerworld kysyi Samsungilta onko huhulla siitä että Samsungin uusista lippulaivoista voi poistaa ns. turhat sovellukset mitään tekemistä todellisuuden kanssa? Samsung vastasi.

Bloatware eli ylimääräinen ohjelma joka on esiasennettu laitteeseen ja vie siellä turhaa tallennustilaa on useammalle puhelimen käyttäjälle vain ongelma, johtuen useinkin siitä että niitä ei koskaan tarvitse, siten ne saattavat syödä satoja megatavuja tallennustilaa aivan turhaan, osa turhista ohjelmista on myös oletuksena päällä ja syö laitteen kallisarvoisia resursseja, kuten esimerkiksi akkua.

Aikaisemmista Galaxy S puhelimista bloatwarea ei voinut poistaa mutta piilottaa kylläkin, eli tallennustilaa ei saa vapautettua mutta sovelluksen kuvakkeen saa piilotettua ja myöskin sovelluspäivityksien hakemisen sekä asentumisen kyseiseen ohjelmaan voi estää, kyseinen askel tosin vaatii hieman enemmän tietämystä kuinka ohjelma voidaan käydä poistamassa käytöstä.

Samsungin edustaja kertoi Computerworldille Samsungin pitäytyvän samassa käytännössä myös S6 puhelinten suhteen, eli ohjelmia ei voi käyttäjän toimesta poistaa mutta piilottaa kylläkin.

Käyttäjät ovat kuitenkin raportoineet että osa ohjelmista on poistettavissa, tällä kuitenkin tarkoitetaan lähinnä kytkyluurien operaattoreiden asentamia sovelluksia, esimerkiksi Yhdysvalloissa Sprintiltä tilatusta puhelimesta voi poistaa läjän operaattorin yhteistyökumppaneiden sovelluksia, käyttäjän niin halutessaan.

Roottaus kallis vaihtoehto ohjelmien poistamiselle:

Vielä ei ole tiedossa kuinka hyvin S6 puhelimen pystyy roottaamaan mutta roottauksen jälkeen ylimääräiset sovellukset on poistettavissa, joissakin maissa roottaus kuitenkin lopettaa puhelimen takuun joka on tämän hintaluokan laitteessa melkoinen riski.

LÄHDE: Computerworld

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"