maanantai 4. toukokuuta 2015

Suomen IT-mediassa värisee: MB myyty Talentumille

MB-lehtiHistoriallinen MikroBitti-lehti tai nykyisellään MB on myyty kokonaisuudessaan Sanoma Magazines Finlandilta Talentumille. Toisin sanoen kilpaileva kustantamo osti lehden.

Sanoma Magazines Finland on myynyt aikaisemmin Tietokone-lehdenkin Talentumille jonka seurauksena lehti lopulta lopetettiin ja yhdistettiin Tietoviikkoon (tivi).

MB on ollut markkinoilla jo vuodesta 1984 ja oli aikoinaan yksi suosituin alan lehti, nykyisin se on kuitenkin hiipunut huomattavasti sen parhaimmista vuosista jos sisältöä vertaa nykyiseen antiin, nykyisin lehti keskittyy enemmänkin kuluttajalaitteiden pintapuolisiin testeihin ja esittelyihin kun aikaisemmin se muun muassa julkaisi ohjelmointikursseja sekä laitteiden säätämiseen perustuvia juttuja.

Talentumin Suomen lehtiliikennetoiminnan johtaja Tuomas Hämäläinen haluaa seurata tarkkaan lukijapalautetta ja käyttäytymistä jonka mukaan lehteä ollaan valmiita kehittämään:  "Nyt meidän täytyy kuunnella erityisen herkällä korvalla lehtiemme nykyisiä sekä myös entisiä tilaajia ja selvittää, mihin suuntaan tarjontaamme tulee kehittää." -Hämäläinen mainitsee Talentumin tiedotteessa.

Talentumilla on lähin MB:ta vastaava lehti MPC, eli MikroPC joten mielenkiinnolla seurataan mitä Talentumilla on MB:n osalta suunnitteilla, nykyisellään kuitenkin lehden toimitus siirtyy Talentumille vanhoina työntekijöinä Talentumin tietotekniikkalehtien toimitukseen, päätoimittajaksi tulee kuitenkin Talentumin oma Mikko Torikka joka vastaa jo nykyisin MikroPC:n sekä Tietoviikon toimituksesta.

MB Siirtyi Talentumin omistukseen jo 1.5.2015.

MBnet?

MB:n MBnet -verkkopalvelu jatkaa toistaiseksi toimintaansa, mitään tarkkoja päätöksiä sen tulevaisuudesta ei ole kuitenkaan annettu julkisuuteen tällä hetkellä.

Sanoma Magazines Finland sekä Talentum ovat päättäneet yhdessä ettei kauppasummaa julkisteta.

LÄHDE: Talentum

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"