tiistai 7. huhtikuuta 2015

Väärä liike Twitter & Facebook: Hyväksyivät Turkin vaatimukset!

Twitter on suostunut Turkin viranomaisten vaatimuksiin ja poistanut "loukkaavan" sisällön tileineen päivineen. Menikö samalla Twitterin luotettavuuden murusetkin nyt lopulta roskiin?

Turkki sulki jälleen pääsyn Twitteriin, Facebookiin sekä Youtubeen koska erästä Turkkilaista syyttäjää uhattiin eräässä kuvassa militanttien toimesta aseella, kuva levisi sosiaalisessa mediassa nopeasti. Syyttäjä kuoli myöhemmin kun poliisit ryntäsivät samoihin tiloihin joissa syyttäjä oli panttivankina.

Turkissa huomattiin pian että kyseistä kuvaa levitettiin Twitterissä, Facebookissa sekä Youtubessa ja sulki tapansa mukaisesti palvelut kansalaistensa saatavilta.

Twitter:

Yllättävää tapauksessa on kuitenkin se että nyt Twitter on suostunut Turkin viranomaisten painostukseen ja poistanut niin kuvat kuin myös kuvaa levittävät Twitter-tilit. Näin Twitter palautui jälleen Turkin verkkoon mutta hinta oli varsin kova.

Tiedossa ei ole kuinka monta tiliä Twitter on sulkenut mutta kuvien jakajien joukossa oli myös tilejä Turkkilaisilta lehtitaloilta, se onko nekin poistettu on vielä toistaiseksi epäselvää.

Facebook & Google:

Facebook on poistanut kuvat palvelustaan myös mutta jakajien tilit jätti kuitenkin rauhaan, Facebook valittaa viranomaisten päätöksestä mutta toistaiseksi myös Facebook on jälleen Turkkilaisten saatavilla.

Google mainitsee vuorostaan keskustelujen olevan käynnissä Youtuben palauttamiseksi Turkkilaisten käyttöön.

LÄHDE: Reuters

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"