keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Brittien tiedusteluviranomaisilla laillinen oikeus hakkeroida

Iso-Britannian hallitus tukee maansa tiedusteluviranomaisia lailla joka hyväksyy muun muassa viranomaisten tunkeutumisen kansalaistensa älypuhelimiin ja muihin tietokoneisiin.

David Cameronin luotsaama hallitus on mennyt muuttamaan kaikessa hiljaisuudessa Computer Misuse Act, eli CMA-lakia joka estää tai rajoittaa hakkerointia siten ettei kyseinen laki koske enää GCHQ:ta, poliisia tai muita maan tiedusteluviranomaisia. Toisin sanoen näitä tahoja ei voi enää syyttää käyttäen kyseistä lakipykälää hyväksi.

Privacy International on kansainvälinen yksityisyydensuojaa puolustava järjestö, se nosti kanteen GCHQ:ta vastaan yhdessä seitsemän eri teleoperaattorin kanssa viime vuoden toukokuussa hyödyntäen CMA-lakia, väittäen tiedusteluviranomaisen toimineen lainvastaisesti Edward Snowdenin tuomien paljastusten perusteella.

Lakimuutos esiteltiin hyvin pian kanteen nostamisen jälkeen 6. kesäkuuta 2014, se hyväksyttiin 3. maaliskuuta 2015 ja toimeenpantiin käytäntöön 3. toukokuuta 2015.

Privacy International pitää kummallisena tapaa kuinka hallitus teki lakimuutoksen, siitä ei ole esimerkiksi käyty julkista parlamentaarista väittelyä, laki on vain leimattu käytäntöön sellaisenaan.

David Cameron toimeenpanee vaalilupauksiaan:

Pääministeri David Cameron lupasi tehdä kaikkensa jotta tiedusteluviranomaiset saisivat laajemmat työkalut (oikeudet) taistella terrorismia vastaan jos hänet valittaisiin uudelle kaudelle, Cameron voitti vaalit.

LÄHDE: THN

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"