maanantai 8. kesäkuuta 2015

Microsoft tarjoaa lähdekoodit EU:n nähtäväksi

Ohjelmistojätti Microsoft on avannut Brysseliin Transparency Centerin joka tarjoaa EU-maiden viranomaisille pääsyn esimerkiksi Windowsin lähdekoodiin, lähdekoodit eivät ole kuitenkaan muokattavissa viranomaisten toimesta.

Tarkoituksena on tarjota EU:lle mahdollisuus tarkistaa Microsoft ohjelmistojen luotettavuus ja viime kädessä tarjota ohjelmistojen lähdekoodikin viranomaisten syynin alle ennen kuin yhtiö tuo palvelun tai ohjelmiston markkinoille.

Keskuksen avulla yhtiö hakee alueen valtioiden luottamusta ja yhteistyömahdollisuuksia.

Luottamus on ollut viime aikoina Yhdysvaltalaisiin IT-palveluyrityksiin kortilla johtuen NSA:n väitetystä vakoilusta, Microsoft tarjoaa nyt paremmin tukeaan EU:n valtioille jotta ne voivat tarkistaa mahdolliset epäilykset yhtiöltä suoraan ja selvittää esimerkiksi juuri lähdekoodien avulla onko Microsoftilla vakoilun kanssa mitään tekemistä.

Microsoft toivoo pystyvänsä tarjoamaan keskuksen avulla avoimen keskustelufoorumin alueen eri toimijoiden kanssa ennen kuin EU tai yksityissektori aloittaa sodan yhtiötä vastaan.

Microsoft ei ole perustanut palvelua vain tarjotakseen nuuskimismahdollisuutta EU-maiden viranomaisille vaan tarjotakseen myös apua erilaisissa tietoturva - ja muissa turvallisuusuhissa, yhtiö tarjoaa EU:n valtioille turvallisuusraportteja muun muassa ongelmista joita se on kohdannut alueella jo toimivissa Microsoftin palveluissa kuten Office365 sekä Azure pilvipalveluissa.

LÄHDE: Afterdawn / Microsoft EU Policy Blog

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"