tiistai 9. kesäkuuta 2015

Tutkijat kehittäneet akkuja lataavan WLAN-tukiaseman

Tutkijat ovat kehittäneet WLAN-tukiaseman joka pystyy verkkoyhteyden tarjoamisen lisäksi lataamaan esimerkiksi mobiililaitteiden akkuja radioaalto energian avulla.

Washingtonin yliopiston tutkijaryhmä on itse asiassa kehittänyt vain ohjelmiston Asuksen pari vuotta sitten julkaisemaan tukiasemaan joka lähettää radioaalto energiaa verkkoyhteyden lisäksi, tutkijat kehittivät myös eräänlaisen vastaanottimen joka sieppaa energian ja siirtää sen esimerkiksi matkapuhelimen akkuun.

Jotta energia ja verkkoyhteys eivät häiritsisi toisiaan tai muita tukiasemia ympärillään, pystyy ohjelmisto hyödyntämään kolmea eri radiotaajuutta jolla data että energia liikkuvat, siten ettei ne häiritse muuta liikennettä.

Seuraava askel kaupallisuus:

Tutkijat uskovat työhönsä ja ovat perustaneet yrityksen joka yrittää kaupallistaa ohjelmiston, periaatteessa ohjelmistoa voisi esimerkiksi lisensoida nykyisille reititinvalmistajille.

Miksei myös jatkossa esimerkiksi juuri matkapuhelinvalmistajat voisi tukea "WLAN-latausta" suoraan, jolloin se olisi paljon kätevämpi latausmuoto kuin nykyiset langattomat latausvaihtoehdot jotka vaativat laitteen asettamista latausalustalle, nyt virta voisi tulla sellaisenaan suoraan puhelimeen ikään kuin ilmasta.

FCC rajoittaa kapasiteettia:

FCC on asettanut rajoitukset sille kuinka voimakas lähetin WLAN-tukiasemissa saa olla, mikäli se voisi olla nykyistä korkeampi (1W) saisi laitteen lataamaan akkuja nopeammin tai pidemmän matkan päästä, nyt ladattava laite voi olla enimmillään noin kymmenen metrin päässä.

LÄHDE: Wired

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"