perjantai 5. kesäkuuta 2015

NRAM-muisti satoja kertoja Flashia nopeampaa

Nantero NRAMNRAM on uudenlainen hiilinanoputkimuisti joka tarjoaa haihtumattoman tallennuksen ja on satoja kertoja nopeampaa kuin nyt yleisesti käytetty Flash-muisti jonka seuraajaksi NRAM on ainakin alkuun suunniteltu.

Muistin suunnitellut Nantero on kehitellyt hiilinanoputkiteknologiaa jo 14 vuoden ajan ja NRAM on nyt sen uusin nanoteknologian läpimurto.

NRAM on yhtiön mukaan täysin tuotantovalmis tuote ja muistia suunnitellaan jo useamman tuoteluokan käyttöön.

Nantero ei kuitenkaan ole halukas itse toimimaan NRAMin valmistajana vaan on enemmänkin halukas lisensoimaan tekniikan muille valmistajille, jota se on yhtiön lehdistötiedotteen mukaan jo tehnytkin, tiedotteessa ei mainita kumppaneita nimeltä, eikä sitä kuinka paljon niitä on, muuta kuin että niitä on ympäri maailman.

Uusi muisti on yhteensopivia nykyisten CMOS-tehdaslinjojen kanssa, joten käyttöönotto voisi olla sitenkin hyvin nopeaa lisenssin saaneen yrityksen tiloissa. Hiilinanoputket ovat vain parin nanometrin kokoisia joten niitä voidaan pakata hyvinkin pieneen tilaan hyvin paljon josta hyötyy varsinkin erilaisten mobiililaitteiden valmistajat.

Muistit ovat esimerkiksi erinomainen vaihtoehto puettavan teknologian tarpeisiin pienen kokonsa vuoksi.

Teknologia:

NRAM:in teknologia perustuu mikroskooppisen pieniin hiilinanoputkiin joiden pienuus mahdollistaa suurikapasiteettisten kiintolevyjen valmistamisen, voidaan puhua kevyesti useiden kymmenten teratavujen kokoluokista.

NRAM on nopeudeltaan yhtä nopeaa kuin nykyiset tietokoneiden keskusmuistit, eli DRAM-muistit, etu kuitenkin DRAM-muistiin verrattuna on se että NRAM säilyttää sille kirjoitetun datan ja sitä voidaan käyttää kuten perinteisiä tallennustekniikoita.

NRAM-muistipiiri olisi Nanteron mukaan erittäin virtapihi vaatien 160 kertaa vähemmän virtaa kuin nykyisin käytetyt NAND-Flash-muistit.

Kestää hurjia olosuhteita:

Nanteron mukaan NRAM säilyttää sille kirjoitetun datan luotettavasti jopa 1 000 vuoden ajan jos se on 85 asteen lämpötilassa yhtäjaksoisesti, tai 10 vuotta mikäli muistipiiri asetetaan 300 asteen lämpötilaan.

Saatavuus:

Vaikka teknologia on uutta ja sitä on myös lisensoitu valmistajille, ei vielä mitään konkreettisia tuotteita ole vielä tarjolla, voi mennä vielä useampi vuosi ennen kuin NRAM-kiintolevyistä kuullaan uudelleen.

LÄHDE: ETN / Nanteron esittelyvideo (Youtube)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"