keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Googlen yhteisöpalvelu Google+ irrottautuu muista palveluista

Google loi aikoinaan Google+ yhteisöpalvelun jotta Google tilin omaavat voisivat jakaa Googlen palveluverkostosta tietoa ja kokemuksia keskenään. Ilmeisesti tämä ei kuitenkaan ole toiminut oletetulla tavalla vaan nyt yhtiö on valmis irrottamaan yhteisöpalvelun muista palveluistaan, kuten Youtubesta.

Tämä ei missään nimessä tarkoita Google+ palvelun kuolemaa vaan se jatkaa itsenäisenä palveluna jota myös jatkokehitettään tältä pohjalta tulevaisuudessa.

Varsinkin Youtube integroituminen Google+ palvelun kanssa aiheutti närää käyttäjien keskuudessa, toinen suuri integrointi tapahtui pian Blogger alustan kanssa, kummatkaan integroinnit eivät onnistuneet odotetunlaisesti vaan saivat valtavasti negatiivista palautetta.

Vaikka integraatio sai negatiivista palautetta, jatkoi Google samalla linjalla. Esimerkiksi Youtuben kanavien hallintaa yksinkertaistettiin ja toimintoja siirrettiin pois Youtuben pääsivulta, käyttäjiltä vietiin ennen itsestään selvyytenä pidettyjä hallintaoikeuksia varsinkin kommentointiin liittyen.

Googlen mielestä oli parempi että Youtube kanavan ylläpitäjä hoitaisi kommenttienhallintaa Plussan puolelta, eikä enää suoraan Youtubesta, tämäkin tosin korjattiin myöhemmin erikoisella tavalla nimittäin hallinta siirrettiin Youtuben Creator Studio hallintasivuille joka on varsin monipuolinen ja osalle varsin sekava häkkyrä kaikenlaista tarpeellista ja tarpeetonta tietoa kanavan hallinnasta, noh ainakin hallinta on sentään Youtuben sisällä.

Youtubessa ei enää voinut integroinnin jälkeen kommentoida ilman Google+ tiliä.

Tällä hetkellä Youtube että Blogger kommentit lepäävät Google+ alustalla.

Toinen integroinnin luoma ongelma on Yuotubessa se ettei kanavia pysty luomaan ilman Google+ tiliä, tämä aiheutti myös sen että nimimerkit eivät enää toimineet vaan tilille ilmestyi käyttäjän oikea nimi, mikäli sellaisen oli Google+ profiiliinsa asettanut. Osan ongelmista Google korjasi, profiilin on mahdollista luoda lempinimi, mutta järjestelmä on suoraan sanottuna yhtä kaaosta.

Tilien ja kanavien yhdistämisellä on haluttu varmaankin lisätä Google+ sisältöä tuomalla käyttäjien videot suoraan profiilisivulle automaattisesti, tosin Google+ mahdollistaa Youtube kanavan videoiden piilottamisen siten ettei niitä voi katsoa profiilisivulta suoraan.

Nyt kun Google+ erotetaan muista palveluista, palautuvat palvelut jälleen itsenäisiksi, joissa sisältö säilyy yksinomaan kyseisessä palvelussa, eikä se sotkeennu enää muualle.

Bloggerin tulevaisuudesta ei ole kuitenkaan vielä varmaa tietoa, kuinka sen kommenttiosioon tullaan puuttumaan, Google+ integroinnin jälkeen kommenttihallintaa ei periaatteessa enää ole. Google keskittyy integroinnin poistamisessa ensikädessä Youtubeen ja sen jälkeen muihin palveluihin.

Google+ kehittyy myöskin itsenäisenä yhteisöpalveluna huomattavasti vikkelämmin ja varmasti myös paremmin koska kehitystyössä ei enää tarvitse miettiä integroinnin kestävyyttä.

LÄHDE: Google

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"