keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Jolla tulee jakautumaan kahtia

Jollan luurit jatkossa omaksi yhtiökseenSuomalainen älypuhelinkehittäjä Jolla tulee jakautumaan kahtia, Laitekehitykselle varataan oma tytäryhtiö ja Jolla jatkaa Sailfish OS -käyttöjärjestelmän parissa.

Yritysjärjestelyssä tahdotaan ennen kaikkea tehostaa yksiköiden toimintaa, vaikka se on juuri päinvastoin kuin esimerkiksi mitä Microsoft teki liittämällä softapuolen hemmot työskentelemään yhdessä rautapuolen jengin kanssa.

Jollalle on varmasti rahakkaampaa bisnestä tällä hetkellä myydä Sailfish OS -käyttöjärjestelmän lisenssiä muille valmistajille ja siihen tarvitaan tehokkuutta.

Jolla jatkaa Sailfish OS -käyttöjärjestelmän kehittämistä ja lisensointia muille valmistajille, kun taas tytäryhtiö tulee keskittymään laitepuolen kehittämiseen ja valmistamiseen.

Rautapuoli ei ole ollut niin kiinnostava puoli yhtiössä, tämän näkee esimerkiksi medianäkyvyydessä jossa kiinnostuksen kohde keskittyy ennen kaikkea softaan eikä niinkään rautaan, vaikkakin Jollan tabletti on saanut huimasti mediakiinnostusta mielenkiintoisen markkinointitekniikkansa ansiosta (joukkorahoitus kampanja).

Jolla kertoi laitepuolen suunnitelmistaan vain vähän mutta korosti laitteiden perustuvan tietoturvaltaan vahvoihin mobiililaitteisiin jotka perustuvat Sailfish OS:n päälle rakennettuun Sailfish Secure -käyttöjärjestelmään joka seuraa trendiä jossa matkapuhelimen mukana toimitetaan valmiiksi sovellukset tiedonvälityksen suojaamiseen.

Tabletti taitaa keritä kuitenkin vielä Jollan tuomana markkinoille:

Jolla on nyt loppusuoralla yhtiön ensimmäisen tabletin markkinoille saattamisessa, viimeistelyn jarruna on ollut tietyn komponentin vaikea saatavuus, jota oltaisiin nyt saamassa kuntoon.

Jolla kertoo laiteyhtiöstään myöhemmin lisää.

LÄHDE: Jolla lehdistötiedote (PDF)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"