torstai 9. heinäkuuta 2015

Microsoft antaa potkut 2300 työntekijälle Suomessa

Microsoft antaa potkut 2300 työntekijälle SuomessaMicrosoft julkaisi uuden potkusarjansa eilen. sen mukaan yhtiö irtisanoo yhteensä 7800 työntekijää maailmanlaajuisesti, Suomesta lähtee 2300 työpaikkaa joista suurin osa on Salossa jonka toiminnot lakkautetaan täysin ja siirretään Tampereen sekä Espoon toimipisteisiin.

2300 työntekijää on noin 66% koko Microsoftin työvoimasta tässä maassa, he koostuvat lähinnä Nokian entisistä työntekijöistä jotka siirtyivät Microsoftin palvelukseen Microsoftin ostaessa Nokian matkapuhelinliiketoimet vuonna 2014.

Microsoftin mukaan irtisanotuilla on mahdollista siirtyä yrityksen muihin toimipisteisiin Tampereelle tai Espooseen, mikään ei kuitenkaan ole vielä varmaa eikä tarjous koske varmastikaan kaikkia 2300 työntekijää. YT-neuvottelut yhtiö aloittaa Salossa ensi viikolla ja koko homma pitäisi olla alta hoidettu parin kuukauden jälkeen.

Espoon konttorissa Microsoft keskittyy jatkossa lippulaivatuotteiden kehittämiseen kun taas Tampereella keskitytään enemmänkin alemman hintaluokan mobiililaitteisiin.

Suomessa poliitikot ovat ottaneet potkuihin kantaa, osa melko räväkästikin, mutta se ei muuta sitä tosiasiaa että Microsoft voi tehdä Suomessa mitä ikinä haluaa ja vaikkapa autioittaa kaupungin lopullisesti, kuten nyt pelätään Salolle käyvän, mikä tosin taitaa olla hieman liioiteltua.

"Kyllä kannatti myydä!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"