keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Nyt se alkoi: Windows 10 jakelussa

Microsoft on aloittanut tänään tuoreimman käyttöjärjestelmäversion, eli Windows 10:n päivitysasennukset ympäri maailmaa. Kaikki eivät kuitenkaan päivitystä tule vielä saamaan.

Päivityksen hankintasovellusTänään on ensimmäinen päivä jolloin omalle tietokoneelle saattaa putkahtaa Windows 10 päivitys, tämä kuitenkin on edellyttänyt käyttäjältä aikaisempia toimia joilla tietokone on varattu päivityksen saajaksi.

Vaikka käyttäjä olisikin varannut päivityksen, ei päivitys välttämättä käynnisty tänään mutta seuraavien päivien aikana kuitenkin. Microsoft jakaa päivityspaketteja mahdollisimman tasaisesti jotta päivitystoiminto olisi mahdollisimman ongelmaton, tämä tarkoittaa myös palvelinpuolta, liika on liikaa ja siksi omaa vuoroaan tarvitsee odottaa kärsivällisesti.

Microsoft lähettää kaikkiin hyväksyttyihin Windows 7, 8 ja 8.1 käyttöjärjestelmiin hieman yli kolmen gigatavun kokoisen asennustiedoston joka käynnistää ja asentaa päivityksen.

Windows versioilla on kuitenkin eroja ja riippuu nykyisestä Windows versiosta minkälaisen Windows 10:n omalle tietokoneelleen saa:

Päivityskäytännöt versiokohtaisesti:

Klikkaa kuva suuremmaksi

Windows 10 Home on Windowsin perusversio joka sopii sellaisenaan suurimalle osalle käyttäjistä, siitä uupuu tiettyjä ominaisuuksia joita tehokäyttäjät sekä yritysmaailma tarvitsee mutta kaikki peruskäyttäjän tarvitsemat komponentit ovat tässä versiossa mukana.

Windows 10 Pro sisältää yrityskäyttöön suunnattuja toimintoja kuten domainiin liittymisen. Windows 10 Homesta poiketen Pro versiossa käyttäjä voi itse päättää Windowsiin tulevien päivityksien asentamisesta, Home versiossa päivitykset asentuvat aina automaattisesti eikä käyttäjä voi muuttaa asetuksia suoraan päivitystyökalusta käsin.

Päivitys on täysin ilmainen ensimmäisen vuoden ajan, tämän jälkeen päivityksestä täytyy maksaa seuraavasti:

Windows 10 Home 119 €
Windows 10 Pro  199 €
Windows 10 Pro Pack (Home->Pro) 99 €

Huom!. Ilmainen päivitys ei koske seuraavia Windows 7 Enterprise, Windows 8/8.1 Enterprise tai Windows RT/RT 8.1 Windows versioita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"