torstai 9. heinäkuuta 2015

Suomalainen lisko sai kaksi vuotta ehdollista

17-vuotias teinipoika Julius Kivimäki joka tunnetaan verkossa hakkerinimellä Zeekill tai mediassa nimimerkillä Ryan ja joka on ollut mukana muun muassa Lizard Squadin hyökkäyksissä on tuomittu kahden vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen tietomurroistaan.

Espoon käräjäoikeus tuomitsi pojan 50 700 palvelimen murtamisesta vuosina 2012 sekä 2013 ehdolliseen vankeuteen kahdeksi vuodeksi, myöskin hänen tietokoneet takavarikoitiin ja hänet määrättiin maksamaan noin 6600 euroa takaisin tietovarkauksillaan hankkimiaan rahoja.

Syyttäjät ovat väittäneet että Zeekill olisi saastuttanut noin 1 400 palvelinta haittaohjelmilla joidenka avulla hän olisi saanut varastettua ihmisten luottokortti- ja muita tietoja.

Zeekilliä on syytetty myös rahanpesusta jonka tarkoituksena oli hänen omien sanojensa mukaan rahoittaa tuleva Meksikon matka.

Tuomio ei kuitenkaan tässä tapauksessa ole tullut Lizard Squadin aikaisista toiminnoista joissa tiimi hyökkäsi tuhoisasti Sonyn sekä Microsoftin palvelimille.

Poliisi otti Zeekillin puhutteluun ensimmäisen kerran syyskuussa 2013, kun Lizard Squadin murrot tapahtuivat vuosien 2014 - 2015 aikana.

Alan Woodward joka on Europolin neuvonantaja jutussa ei hyväksy nyt annettua tuomiota, he kun olisivat halunneet tehdä Juliuksesta esimerkin muille krakkereille, nyt annettava viesti ei pahemmin Woodwardin mukaan tule hetkauttamaan muita. "rikosreksteri tiedoissa, aivan sama".

LÄHDE: BBC

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"