torstai 20. elokuuta 2015

Apple ei usko suoratoistopalvelunsa käyttäjätutkimuksen tuloksia

Apple ei usko suoratoistopalvelunsa käyttäjätutkimuksen tuloksiaApple väittää MusicWatchin kohua herättäneen tutkimuksen olevan väärin laskettu ja mainitsee kesäkuussa julkaistulla palvelulla olevan enemmän aktiivisia käyttäjiä kuin tutkimus antaa ymmärtää.

MusicWatchin tutkimus väittää että jopa 48 prosenttia kaikista palvelun käyttäjistä olisi lopettanut palvelun käytön ilmaisen kolmen kuukauden testikokeilun aikana ja jopa 61 prosenttia olisi estänyt jatkoveloituksen.

Luvut ovat hurjia ja kertovat paljon siitä että Apple tuli liian myöhään suoratoistoleikkiin mukaan, sisältö ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi erilaista vaikka juuri siitä Applen piti palvelussaan erottua edukseen.

Yksinoikeusmusiikki ei ilmeisesti riitä ja muilla palveluilla on muutoin samanlainen kappalearkisto samaan hintaan. Ihmiset ilmoittavat tylysti että tämä on jo nähty.

Apple on kuitenkin nyt ilmoittanut ettei tutkimustulos pidä paikkaansa ja että palvelua käyttää edelleen 79 prosenttia koko kokeilijakunnasta.

MusicWatchin tutkimukseen otti osaa noin 5 000 palvelua kokeilevaa tai kokeillutta Yhdysvaltojen kansalaista joiden ikä on vähintään 13 vuotta.

Apple mainitsee palvelulla olevan noin 11 miljoonaa käyttäjää, palvelun hinta on 9,99€ kuukaudessa.

LÄHDE: The Verge

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"