tiistai 18. elokuuta 2015

Googlen Hangouts sai itsenäisen selaimessa toimivan käyttöliittymän

Googlen Hangouts sai itsenäisen selaimessa toimivan käyttöliittymänGoogle on kehittänyt suositulle Hangouts -pikaviestipalvelulle uuden, suoraan verkkoselaimessa toimivan käyttöliittymän.

Uusi versio ei tarvitse pikaviestien osalta mitään lisäosia asennettavaksi vaan viestit toimivat suoraan selaimessa. Mikäli kuitenkin haluaa käyttää video- ja äänipuheluita tarvitsee selain lisäosan jota sivusto ehdottaa palveluita käyttäessä.

Lisäosa on saatavilla Windowsille, OS X:lle sekä Linuxille joten yhteensopivuus suosituimpien käyttöjärjestelmien sekä selainten kanssa on hyvin pitkälle taattu.

Hangoutsia voi edelleen käyttää toki myös Googlen Gmailista sekä Google+ palvelun kautta suoraan selaimella mutta varsinkin Google+ on palvelumuutoksien kourissa sillä Google yrittää irrottaa siitä palveluita itsenäisemmiksi ja Hangoutsin itsenäistyminen omaksi palvelukseen verkkoselaimelle on varmasti yksi osa tätä muutosta.

Verkkosivun tarkoituksena on tehdä palvelusta miellyttävä ja kiinnostava, se noudattaa nykyistä design trendiä jossa elementit on esitetty hyvin suurilla painikkeilla ja sivuston taustakuva on satunnaisesti muuttuva jotka haetaan, ainakin tällä hetkellä Google+ palvelun julkisesti jaetuista valokuvista. Valokuva listalle pääsee lähinnä kuitenkin vain valikoituja ammattivalokuvaajia, joten kuvien käytöstä ei tarvitse varmaankaan kenenkään huolestua.

Uusi Hangouts sivusto Microsoft Edge -selaimessa

Testasin palvelua pikaisesti Microsoft Edge selaimella, selain väittää itse ettei ehkä toimi palvelun kanssa oikein ja ehdottaa avaamaan sivuston Internet Explorer -selaimeen, tämän voi kuitenkin ohittaa ja palvelu toimii ongelmitta myös uutuus selaimessa.

Hangouts keskusteluikkunat avautuvat käyttöliittymän päälle ja niiden pituutta voi käyttäjä muuttaa haluamakseen, mutta mikäli Chrome selaimeen on asentanut aikaisemmin Hangouts -laajennuksen, avautuu ikkuna selaimen ulkopuolelle eikä avoimia keskusteluikkunoita kun ei voi siirtää selaimen sisään.

Joten jos haluaa testata palvelua sellaisena kuin se on tarkoitettu, kannattaa kokeilla ensiksi jollain muulla selaimella kuin Chromella tai kytkeä siitä Hangouts -laajennus pois päältä.

Palvelu löytyy osoitteesta https://hangouts.google.com

Hangouts on saatavilla selainversion lisäksi Androidille, iOS:lle sekä Chromelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"