maanantai 17. elokuuta 2015

Mozilla parantaa Firefoxin yksityisyystilaa

Mozilla parantaa Firefoxin yksityisyystilaaMozilla testaa uutta Firefox -selaimen yksityisyystilaa joka suojaa käyttäjän selaustoimia entistä tehokkaammin.

Selaimissa on ollut jo pitkään erillinen tila niin sanottua yksityistä selaamista varten, tämä tarkoittaa sitä ettei selain tallenna muun muassa selaushistoriaa tai evästeitä tietokoneelle, tai jätä muitakaan tietoja eri sivustoilla käynneistä.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä etteikö palvelin jolla verkkosivu on, näkisi käyttäjän käyntiä samalla tavalla kuin muita, palvelin näkee kyseisen käyttäjän aina uutena kävijänä koska selain ei tallenna evästeitä käyttäjästä, tosin IP-osoite jolla käyttäjän tietokoneen voi periaatteessa yksilöidä näkyy edelleen, kuten monia muitakin tietoja kuten selainversio, käyttöjärjestelmä ja mahdollisesti jopa paikkatietomerkintä (IP-osoitteeseen perustuvana).

Mozilla yrittää nyt tehdä muutosta tälle, vaikka selain ei itsessään edelleenkään pysty yllä mainittuja asioita estämään sellaisenaan, yrittää se estää useampia pyyntöjä sivustolta jolla käyttäjä yritetään yksilöidä ja tunnistaa, Selain tunnistaa ja estää esimerkiksi mainosbannerit ja muut mahdolliset sivuston elementit joista kaikuu tunnistuspyyntöjä selaimelle.

Tämä toiminto on kuitenkin melko radikaali ja saattaa rikkoa verkkosivun, tai ainakin heikentää sen visuaalista ulkonäköä, järjestelmä on vielä hyvin varhaisessa testivaiheessa ja sitä kehitetään aktiivisesti.

Jokainen halukas voi testata uutta toimintoa lataamalla Firefoxin kehitysversion, eli Firefox Developer Editionin, kyseisen version asennus ei korvaa nykyistä Firefox asennusta joten sen asentaminen on siten turvallista ja sopii täydellisesti asioiden testaamiseen.

LÄHDE: Digital Trends

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"