maanantai 17. elokuuta 2015

Googlen Ara ei tulekaan Puerto Ricoon

Googlen Ara ei tulekaan Puerto RicoonGooglella on mielenkiintoinen puhelinprojekti nimeltä Project Ara, kyseessä on puhelin jonka osia voi päivittää ja hankkia lisää käyttäjänsä toimesta.

Project Aran oli tarkoitus tulla markkinoille ensimmäisenä Puerto Ricossa mutta projekti on ilmeisesti päivittynyt niin paljon viime aikoina ettei markkinoille ole yksinkertaisesti tarjota vielä mitään valmista.

Alusta oli tarkoitus tuoda Puerto Ricoon markkinoille yksinkertaisesti testimielessä jonka avulla seurattaisiin kuinka konsepti otettaisiin vastaan ja kuinka ihmiset käyttäisivät modulaarista puhelinta.

Nyt yhtiö harkitsee uudelleen missä ja milloin testimarkkinat tullaan aloittamaan.


Puhelimen yksi idea on se että sen hankintakustannukset ovat periaatteessa hyvinkin alhaiset sillä käyttäjä ei osta muuta kuin alustan ja näytön, kaikki muu on erikseen hankittavissa, eräänlaisilla moduuleilla joita sitten liitetään alustaan tarpeen mukaan.

Asiakas voi siis itse päättää vaikkapa akun koon, minkälaisen kameran haluaa puhelimeensa jos minkäänlaista, haluaako puhelimeen ylimääräisiä portteja ja muita liittimiä, laajentaako sisäistä muista ja vaikka mitä muuta, vaihtoehtoja on periaatteessa rajattomasti.

Project Ara on ollut mielenkiintoinen konsepti myös kehittäjille, mukaan on tullut useita hakkereita juurikin valmistamaan yhteensopivia moduuleita, uusimmasta Aran prototyypistä ei kuitenkaan ole vielä kerrottu oikeastaan mitään.

Projektin alussa koko alusta muutettiin siten ettei ensimmäisen version moduulit enää olleet yhteensopivia sen kanssa koska liitinkannat muutettiin vastakkain, onko nyt kyse samankaltaisesta tilanteesta, siitä varmasti tiedotetaan myöhemmin lisää.

LÄHDE: Twitter

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"