perjantai 21. elokuuta 2015

VAIO tulee takaisin markkinoille ja melkoisilla laitteilla

VAIO Z Canvas

Sony myi viime vuonna heikosti menestyneen Sony Vaio tuotesarjansa ja jatkokehityksen investointiyhtiö Japan Industrial Partnersille. Nyt markkinoille on tulossa uusia VAIO tuotteita.

Uudet Vaio tuotteet tulevat myyntiin Vaio Corporationin julkaisemana ja niiden hinnasto tulee olemaan erittäin korkea, tällä halutaan viestittää ennen kaikkea VAIO brändin jatkavan samalla linjalla kuin Sonyn aikakaudellakin.

Tuorein Vaio on yllättäen Windows 10 tabletti, se tulee markkinoille lokakuun aikana Microsoft kauppoihin Yhdysvalloissa ja tarkoitus on myös tuoda tuote Brasilian markkinoille. Muista maista ei vielä ole ilmoitettu erikseen.

Tekniset tiedot vakuuttavat:

Uusi Vaio, VAIO Z Canvas on suuri tabletti ja se on erityisesti suora kilpailija Microsoft Surfacen kanssa. Canvas Z:ssa on 12.3 tuumainen näyttö 2560 x 1704 tarkkuudella, siinä on Intelin neliytiminen i7 prosessori (4770HQ) 2.2Ghz taajuudella, 256GB SSD sekä 16GB keskusmuistia ja mukaan tulee vielä irrotettava näppäimistöalusta sekä Stylus.

Tässä tabletin esittelyvideo:

Luonnollisesti tämänkaltaisella setupilla oleva laite ei ole edullinen ja hintaa tälle täydellisyyttä hipovalle tabletille tuleekin huimat 2199 dollaria eli lähes 1900 euroa.

Kannettava VAIO Z:

VAIO Z - Näyttö asetettuna tabletti tilaan

Vaio on tuomassa markkinoille myös VAIO Z -kannettavan joka on nykytrendin mukaan erittäin kevyt ja ohut, se painaa 1.34 kiloa ja laitteen paksuus on vain 16.8mm, tietokoneen kotelo on valmistettu alumiinista.

Kannettavan näyttö on mahdollista ikään kuin taittaa, siten että tietokone toimii tablettina joten voidaan puhua hybridilaitteesta, näyttö on 13.3 tuuman kokoinen ja luonnollisesti tukee kosketusta, näytön resoluutio 2560 x 1440.

Vaio tietokoneet ovat olleet tunnettuja niiden kestävästä akkukestosta, uusin kannettava tulee kestämään yli 15 ja puoli tuntia yhdellä latauksella, akut on pakattu samalla tavalla kuin Apple teki MacBook Airinsa tuoreimman version kanssa.

Tässä video jolla kannettavaa esitellään:

VAIO Z tarjoillaan ainakin kolmella eri kokoonpanolla mutta lippulaiva versio tullaan tarjoilemaan Intelin i7 suorittimella, 16GB keskusmuistilla, 512GB SSD levyllä.

Kannettavasta tekee hieman erikoisen myös se että se tukee NFC:tä, jota ei yleensä kannettavissa olla nähty, käyttöjärjestelmänä tarjoillaan Windows 8.1 mutta Windows 10 päivitys on varmasti tarjolla heti kun tietokoneen avaa.

Ikävä kyllä Vaio Z kannettavat ovat toistaiseksi tulossa markkinoille näinä päivinä mutta vain Japaniin, maailmanlaajuisesta tarjonnasta ei ole vielä mitään tietoja.

Hinnaksi lippulaivalle tulee 286 740 Japanin yeniä, joka on noin 2080 euroa.

LÄHDE: Sony / Vaio Corporation

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"