tiistai 22. syyskuuta 2015

iOS 9 rikkoo VPN-yhteyden

iOS 9 rikkoo VPN-yhteydenApplen tuoreinta mobiilikäyttöjärjestelmää, eli iOS 9:iä vaivaa pitkäaikainen ohjelmavirhe joka rikkoo suojatun VPN-yhteyden työntekijän ja työpaikan verkon välillä.

Cisco löysi virheen jo ysin varhaisesta beta-versiosta eikä sitä silti ole korjattu viime viikolla julkaistuun käyttöjärjestelmän lopulliseen versioon, sama ongelma seuraa edelleen myös iOS 9.1 beta versiossa. Cisco on raportoinut ongelmasta Applelle.

Virhe estää etätyöntekijöitä työskentelemästä yrityksen sisäverkossa VPN-yhteyden kautta, yhteys saattaa vaikuttaa olemassa olevalta ja kirjautuminenkin onnistuu mutta verkon resursseihin ei kuitenkaan pääse sillä iOS 9 katkaisee yhteyden jossakin vaiheessa, eikä ymmärrä tätä.

Ongelma ei näy yleisesti kaikissa VPN-yhteyksissä vaan riippuu aivan siitä miten verkko on tehty ja siellä olevista asetuksista.

Yrityksien on nyt hyvä tarkistuttaa yhteensopivuus ennen kuin antavat oikeuden iLaitteiden omaavien työntekijöiden päivittää laite, jos päivitys kuitenkin on tehty, voi laitteen palauttaa esimerkiksi iTunesin avulla iOS 8.4.1 versioon takaisin jota ongelma ei koske.

LÄHDE: The Stack

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"