keskiviikko 23. syyskuuta 2015

NVIDIA toi GTX 980 grafiikkasuorittimen kannettavaan, ilman M -liitettä

NVIDIA toi GTX 980 grafiikkasuorittimen kannettavaan, ilman M -liitettäNäytönohjainjätti NVIDIA on onnistunut tuomaan normaalisti pöytätietokoneissa käytetyn tehokkaan grafiikkasuorittimen kannettavaan tietokoneeseen.

Kyse ei ole niin sanotusta M-sarjan tuotteesta joka on yleensä riisuttu ominaisuuksilta ja kellotaajuuksiltaan sopivaksi kannettavaan tietokoneeseen jossa piirin tuuletusratkaisut ovat olleet ongelma.

Kyse on nyt NVIDIAn GeForce GTX 980 grafiikkasuorittimesta joka on huipputason ohjain, kyseisellä piirillä varustetut näytönohjaimet näyttävät nykyaikaiset pelit erittäin näyttävillä asetuksilla ongelmitta.

Ennen täyden tehon GTX 980 ratkaisua, maailman nopeimpana ohjaimena oli kannettaville suunnattu samaan perheeseen kuuluva GeForce GTX 980M, josta oli rajoitettu muun muassa grafiikkapiirin ytimiä sekä kellotaajuuksia, nyt julkaistu GTX 980 on täysin samoilla spekseillä kuin työpöytätason ratkaisuissa.

PC Perspective: World's Fastest Mobile GPU - Full GM204 GTX 980 for Notebooks (c) 2015NVIDIA esitteli uutuuttaan muutamille laiteblogaajille, esittelytilaisuuksissa annettiin blogaajien kokeilla muun muassa GTA5 pelin PC-versiota täysillä grafiikka-asetuksilla kolmella FullHD-näytöllä varustetussa kannettavassa tietokoneessa, näytöt tukivat toki NVIDIAn G-Sync ominaisuutta mutta suorituskyky vastasi pöydällä olleen perinteisemmän pelitietokoneen lukuja.

Kyse ei kuitenkaan ole aivan ohuimmista kannettavista tietokoneista vaan lähinnä raahattavista pelilaitteista, tuuletuksen täytyy edelleen olla kunnossa, eikä näitä laitteita tulla myymään akkukestävyydellään, vaikka esimerkiksi voisi ottaa GTX 980M grafiikkaohjaimella varustetut pelikannettavat, nämä kestävät akullaan noin puolitoistatuntia, joten GTX 980:n kanssa päästään varmaankin lähelle samoja lukuja sillä koneissa tullaan näkemään myös muutakin uutta ja vähävirtaisempaa tekniikkaa.

GTX 980 ohjainta voi ajaa myös kannettavalla SLI-tilassa, eli jossa grafiikkaohjaimia on kaksi, MSI on tuomassa SLI-mallin markkinoille jossakin vaiheessa.

NVIDIA esitteli ensimmäiset GTX 980 piiriä kantavat kannettavat tietokoneet:

Asus GX700VOAsuksen ROG GX700 tulee myös irrotettavalla nestejäähdytystelakalla, tämä on erityisen hyvä ratkaisu kun GTX 980 grafiikkasuoritinta haluaa ylikellottaa. Kun tietokoneen irrottaa telakasta palautuu näytönohjainasetukset normaaleiksi.

Hinta(arvio): Kovin edullisista kannettavista tuskin voidaan myöskään puhua, esimerkiksi GTX 980M -ohjaimella varustetut pelikannettavat maksavat lähemmäs 2 000 euroa ja GTX 980 koneet tulevat omaamaan myös muuta uutta tekniikkaa kuten Intelin Skylake -prosessorin sekä DDR4-muistia joten näistä leluista voi varautua maksamaan melkoisen summan riihikuivaa.

LÄHDE: PC Perspective

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"