torstai 15. lokakuuta 2015

Apple käytti patenttia luvatta, lähes miljardi dollaria maksettavaa

Apple käytti patenttia luvatta, lähes miljardi dollaria maksettavaaWisconsinin yliopiston Wisconsin Alumni Research Foundation on voittanut patenttioikeudenkäynnin Applea vastaan. Apple yllättäen hävisi oikeudenkäynnin ja voi joutua maksamaan yliopistolle lähes miljardi dollaria.

Patentti koskee prosessorin energiansäästöominaisuuksia jotka ovat olleet todistetusti käytössä Applen mobiilituotteissa, tarkemmin A7, A8 sekä A8X järjestelmäpiireissä.

Apple yritti vedota patenttivirastoon ja tehdä patentista pätemättömän, yhtiö ei kuitenkaan onnistunut yrityksessään sillä patenttivirasto hylkäsi Applen valituksen.

Kyseiset järjestelmäpiirit löytyvät kaikista vuoden 2013 syyskuusta lähtien julkaistuista Applen lippulaiva -mobiililaitteista, ainoastaan tänä vuonna julkaistut iPhone 6S sekä iPad Pro malleissa on uudempi piiri.

Oikeudenkäynti on nyt menossa vaiheeseen kaksi jossa lopullinen lasku lasketaan Applelle, myöhemmin myös punnitaan sitä onko Apple rikkonut mahdollisesti tahallisesti patenttia, joka nostaisi korvaussummaa entisestään.

Nykyisen arvion mukaan Apple saattaa joutua maksamaan yliopistolle noin 862 miljoonaa dollaria.

Uudet oikeustoimet koskien tuoreimpia piirejä:

WARF on käynnistänyt oikeustoimet Applea vastaan koskien myöskin uudempia A9- sekä A9X järjestelmäpiirejä joissa myös käytettäisiin oikeudetta samaa tekniikkaa.

Olisi kummallista jos tässä uudessa keississä lopputulos olisi jokin muu, joten on hyvin todennäköistä että Applen lopullinen lasku tulee olemaan vielä hurjempi kuin tässä jo yliopiston voittamassa tapauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"