keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Facebookin Android versio saa paremman tuen hitaille yhteyksille

Facebookin Android versio saa paremman tuen hitaille yhteyksilleMobiiliyhteydet ovat varsinkin kehittyvillä markkinoilla tänä päivänä hyvinkin hitaita, yleensä data liikkuu 2G-verkoissa, tämä tarkoittaa sitä että internet sisältö latautuu varsin hitaasti. Facebookilla on tähän kuitenkin erinomainen lääke.

Facebook on kehittänyt ohjelmiston tai eräänlaisen "stackin" Androidille joka tunnistaa hitaan verkkoyhteyden ja osaa lähettää päätelaitteelle sopivaan tahtiin sisältöä perustuen sen käytössä olevaan yhteysnopeuteen.

Facebook ei ole vielä toistaiseksi itse hyödyntänyt toimintoa käytännössä vaan sitä on kehitetty avoimen lähdekoodin projektina jo jonkin aikaa ja nyt se on ilmeisesti tarpeeksi kehittynyt jotta se voidaan ottaa käytäntöön.

Tämä tarkoittaa Facebook sovelluksen Android version käyttäjille sitä että Facebook ymmärtää jatkossa toimittaa sisältöä verkkoyhteysnopeuden mukaan.

Esimerkiksi mikäli käyttäjän syötteessä on lataushetkellä paljon videoita ja valokuvia, osaa Facebook jättää ne näyttämättä aluksi. Etusijalle nousee tekstipohjaiset päivitykset sekä linkit, videot ja valokuvat ladataan kuitenkin taustalla ja ne ilmestyvät syötteen skrollaamisen aikana ruudulle sitä mukaan kun niiden lataus on valmis, Facebook osaa myös ladata ensiksi mediatiedostoista huonompilaatuisen version jotka kuitenkin kestävät katsomista, ilmeisesti nekin parantuvat hetken kuluttua täysilaatuisiksi.

Tekniikka kuulostaa hyvältä mutta varsinkin taustalatauksen aikana puhelimen muiden ohjelmistojen toiminta hidastuu luonnollisesti melkoisen paljon, kuten esimerkiksi sähköpostien lataus.

Facebookista tarjolla myös kevyitä versioita:

Facebookilla on ollut kauan erilaisia vaihtoehtoja tarjolla hitaille yhteyksille sekä varsinkin hitaille päätelaitteille optimoituja versioita, kesäkuussa Facebook julkaisi Facebook Liten joka vie tallennustilaa yhteensä noin yhden megatavun verran, vaihtoehtoinen versio on omiaan hitaille ja vähän tallennustilaa tarjoaville mobiililaitteille.

Vuosia sitten käytössä oli myös touch.facebook.com (toimii edelleen) sekä lite.facebook.com (ei käytettävissä enää, ei sama kuin kesäkuussa julkaistu) jotka latasivat varsinkin tietokoneille hyvin pelkistetyn version Facebookista.

LÄHDE: Android Authority

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"