maanantai 19. lokakuuta 2015

Nvidian Game Ready ajureihin tulossa päivityksiä vain erillisen ohjelman kautta

Nvidia ei tarjoa vuoden vaihteen jälkeen päivitettyjä ajureita kotisivunsa kauttaNäytönohjaimistaan tuttu Nvidia muuttaa ajuriensa julkaisukäytäntöä radikaalisti nykyisestä, muutos alkaisi jo joulukuun puolessa välissä.

Nvidian niin sanotut Game Ready -ajurit ovat optimoituja ajuripaketteja joissa on valmiita profiileita useisiin PC-peleihin jotta ne toimivat parhaalla suorituskyvyllä tai grafiikalla tietokoneessa johon ne on asennettu.

Ajurit päivittyvät usein ja niihin on tullut päivityksiä sitä mukaan kun uusia pelejä on julkaistu.

Nyt Nvidia on päättänyt että on parempi pakottaa kaikille optimointia haluaville Nvidia Experience ohjelma joka tarkoittaa käytännössä sitä että kaikista Nvidialla pelaavista tehdään periaatteessa ajureiden beta-testaajia.

Eivät katoa kokonaan verkkosivuilta:

Nvidia tulee jatkossakin mahdollistamaan ajureiden lataamisen verkkosivuiltaan, mutta ajurit päivittyvät sinne vain 3kk väliajoin joka tarkoittaa sitä että optimoinnit on pitkälle testattuja mutta samalla myös sitä ettei päivitys omaa optimointeja tuoreimmille peleille.

Eikä tässä vielä kaikki:

Jostain syystä Nvidia on päättänyt että ajurit päivittyvät järjestelmään vain jos käyttäjä kirjautuu Experiencen kautta Nvidialle, tähän luonnollisesti tarvitaan sähköpostiosoite, joten optimointi voinee tarkoittaa myös roskapostin tunkemista osoitteeseen.

Mikä GeForce Experience?

GeForce Experience on ohjelma josta hallitaan Nvidian pelitoimintoja kuten pelien suoratoistoa Nvidian Shield  -laitteisiin, videotallennuksia ja niin edes päin.

Nvidia Experience

Ohjelma osaa myös optimoida asennettuihin peleihin parhaat grafiikka-asetukset, ennen tämä oli lähes automaattista siten että optimointi oli suoraan tuoreimmassa ajurissa ja niitä pystyi lataamaan tarpeen mukaan suoraan Nvidian ajurisivulta.

Allekirjoittanut on testannut Experienceä ja todennut sen erittäin hitaaksi ja bugiseksi käyttöliittymänsä osalta mutta näppäinoikoteiden kautta toiminnot kuitenkin toimivat ongelmitta, monet ovat innostuneet varsinkin sen sisäänrakennetusta pelitallennusominaisuudesta ja suoratoistosiirrosta esimerkiksi pelivideopalvelu Twitchiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"