keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Bitcoin saa oman merkkinsä näppäimistöön

Bitcoin saa oman merkkinsä näppäimistöönBitcoin  symboli saa jatkossa näppäimistöihin saman merkityksen kuin esimerkiksi punta (£), dollari ($) tai euro (€).

Bitcoin on hyväksytty seuraavaan unicode merkistöön virallisesti, tämä tarkoittaa sitä että valuuttamerkkiä voi käyttää ohjelmistoissa suoraan ja näppäimistövalmistajat tulevat varmaankin lisäämään merkin tuleviin näppäimistömalleihinsa sitä mukaan kun merkki laajenee fontteihin.

Unicode U+20BF (Bitcoin)Kyse on U+20BF -merkistä joka tulee jatkossa olemaan siis virallinen unicode merkintä jolla viestitään digitaalivaluutta Bitcoinista.

Bitcoinin unicode merkiksi on ollut tarjolla myös muita vaihtoehtoja jotka ovat varsin erikoisia, kaikilla kuitenkin on oma merkityksensä. U+20BF [kuva vasemmalla] kuitenkin voitti äänestyksen ja sitä lähdettiin viemään viralliseksi symboliksi.

Menevätkö valuutat sekaisin?

Uusi merkki muistuttaa hyvin paljon Thaimaan Baht valuutan virallista merkkiä, tosin muutamilla erotuksilla jotka ovat seuraavat:

Unicdoe U+0E3F (Baht)Baht valuutan merkissä (U+0E3F) on yksi pystyviiva joka läpäisee dollarin kaltaisesti kirjaimen kun taas Bitcoin merkissä viivoja on kaksi mutta josta ilmeisesti vain vasemman puoleinen on koko pitkä ja oikean puoleinen ei läpäise kirjainta, myöskin itse B-kirjain on erilainen.

Pikaisesti katsottuna merkit ovat kuitenkin hyvin samankaltaisia.

LÄHDE: VentureBeat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"