keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Microsoft lakkauttaa rajattoman tallennustilan OneDrive -pilvipalvelustaan

Microsoft lakkauttaa rajattoman tallennustilan OneDrive -pilvipalvelustaanMicrosoft ei tykännyt kun käyttäjät alkoivat käyttämään yhtiön tarjoamaa rajatonta OneDrive -pilvitallennustilaa kuten sitä pitääkin käyttää vaan on nyt poistanut rajattomuuden valikoimistaan.

Microsoft perustelee Office 365 -tilauksessa (10 euroa/kk) mukana olevan rajattoman tallennustilan poistamista sillä että osa käyttäjistä (ilmeisesti hyvin suuri osa), käytti palvelua yhtiön mukaan väärin.

Osa käyttäjistä tallensi pilvipalveluun muun muassa useamman tietokoneen varmuuskopiot, jotkut siirsivät digiboksitallenteensa tai muun multimediansa kokonaan OneDriveen. Tämä oli ohjelmistojätille liikaa ja kyseistä toimintaa pidettiin jopa palvelun vastaisena toimintana.

Kyllä, levytilaa kuluu silloin kun sitä tarjotaan rajaton määrä ja annetaan tekniset valtuudet käyttäjille tehdä tilalla sitä mitä haluavat, osalla käyttäjistä oli käytetty jopa 75 teraa levytilaa joka on 14 000 kertaa enemmän kuin niin sanotulla peruskäyttäjällä.

Tässä ei kuitenkaan pitäisi olla mitään ongelmaa silloin kun palvelu on tuollaisena käyttäjälle tarjottu.

Rajaton levytila muuttuu jatkossa yhden teran kokoiseksi kaikille Office 365 koti, yhden käyttäjän tileillä  sekä opiskelijatileillä.

Vuoden 2016 alussa koittaa seuraavat muutokset palvelun tallennustiloihin ja sopimuksiin:

  • Ilmainen 15GB tallennustila korvataan 5GB tallennustilalla, 15GB kameranrulla ominaisuus lakkautetaan ja kuvat tallentuvat jatkossa ilmaiseen 5GB levytilaan.
  • 100 - 200GB tallennustilat korvataan 50GB tallennustilalla jonka kuukausimaksuksi tulee 1,99 euroa kuukaudessa.

Ymmärrystä?

Microsoft yrittää voittaa ymmärrystä puolelleen tarjoamalla ilmaiskäyttäjille joiden tallennustila ylittää tällä hetkellä 5GB vuodeksi ilmaiseksi 365 tilausta jossa tulee 1TB tallennustilaa.

Yhtiön blogissa sanotaan että OneDrivea ei ole kehitetty pelkäksi tiedosto- ja varmuuskopiointi palveluksi vaan palveluksi jolla voi tehdä enemmän ja nyt tehdyt muutokset varmistavat palvelun kehittymisen ja toiminnan nykyisille käyttäjille jotka haluavat olla tuottelijoita ja tehdä enemmän, anteeksi mitä? :/

LÄHDE: Afterdawn

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"