perjantai 6. marraskuuta 2015

Seiskaa ja kasia saa vielä vuoden päivät

Seiskaa ja kasia saa vielä vuoden päivätMicrosoft Windows 7 sekä 8.1 versioiden retail versiot on jo heivattu kauppojen hyllyiltä kuuseen mutta käyttöjärjestelmää tulee saamaan uusien tietokoneiden mukana esiasennettuna aina ensi vuoden lokakuuhun saakka.

Microsoft ilmoitti OEM-kumppaneilleen takarajan sille mihin saakka Windows kympin edeltäjiä saa vielä asentaa uusien tietokoneiden mukana, tarkka päivämäärä on 31.10.2016, jonka jälkeen siis uusiin markettikoneisiin tulee saataville vain Windows 10 versiot.

Monien mielestä olisi varmasti hyvä jos tietokoneet myytäisiin kokonaan ilman Microsoftin käyttöjärjestelmää mutta siihen tuskin ollaan realistisesti menossa, vaikka tämänkaltaiset takarajat periaatteessa moisen sallisivat siten että valmistajat eivät enää hyppäisi Microsoftin rahakelkkaan.

Nyt julkaistut takarajat eivät koske yritysmyyntiä mutta koskee mahdollisia valmistajalta erikseen tilattavia niin sanottuja downgrade -levyjä joilla käyttöjärjestelmän saa halutessaan aikaisempaan versioon.

Mikäli siis tietokoneesi valmistaja tarjoaa downgrade -levyjä tilattavaksi ilmaiseksi uuteen kympillä varustettuun tietokoneeseesi, kannattaa moiset tilata varmuuden vuoksi jo nyt omalle hyllylle.

Vanhemmat versiot saavat tietoturvapäivityksiä vielä vuosiksi eteenpäin:

Windows 7  SP1 tulee saamaan tietoturvapäivityksiä 14.1.2020 saakka ja  8.1 versio 10.1.2023 saakka joten näiden osalta käyttöjärjestelmät ovat varsin turvallisia käyttää.

LÄHDE: CNET

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"