tiistai 8. joulukuuta 2015

Dropbox lakkauttaa Mailboxin sekä Carouselin

Dropbox lakkauttaa Mailboxin sekä CarouselinDropbox lakkauttaa palveluita jotka eroavat liiaksi sen ydinliiketoiminnasta, tarkoitus on selkeyttää toimintaa. Lopetuspäätös koskee myös sen 100 miljoonalla dollarilla hankkimaa Mailbox -sovellusta.

Pilvipalvelu Dropbox hehkutti vielä hetki sitten sen melko uusia mobiilipalveluita kuten sähköpostisovellus Mailboxia sekä galleriasovellus Carousellia, kuten olettaa saattoi uudet palvelut saivat alan lehdistön sekaisin ja hype oli valmis.

Ilmeisesti Dropboxin sivuprojektit vanhentuivat kuitenkin liian pian, kilpailijat saivat palvelut yksinkertaisesti kiinni. Kilpailijat ovat näissä tapauksissa lähinnä käyttöjärjestelmät ja niiden integroidut palvelut, kuten kuvagallerioiden suora tuki monelle pilvipalvelulle ja erinomaisilla toiminnoilla varustetut sähköpostisovellukset.

Samaan aikaan yhtiö haluaa keskittyä entistä enemmän sen ydinliiketoimintaan joka on pilvipalveluiden tarjoaminen, joten nyt tuntui sopivalta lakkauttaa palvelut jotka syövät tältä liiaksi resursseja.

Dropboxin laajemmissa suunnitelmissa on keskittyä ennen kaikkea tarjoamaan palveluitaan enemmän yrityksille ja tulla vakavasti otettavaksi pilvipalveluyhtiöksi. Dropbox kehittää muun muassa Paper palvelua joka tarjoaa ryhmäeditointia tukevan tekstinkäsittelyn Dropbox tilleille tallennetuille dokumenteille.

Lyhyt esittely pian loppunsa kohtaavista sovelluksista:

Mailbox:

Mailboxin piti olla mullistava uusi sähköpostisovellus joka selkeyttää ja parantaa sähköpostin käyttökokemusta mobiililaitteilla, periaatteessa se oli kuitenkin melko perinteinen sähköpostisovellus joka tarjosi integroitua tukea pilvipalvelulle liitetiedostojen hallintaan, toinen maininnan arvoinen toiminto oli mahdollisuus siirtää tärkeät mutta ei ajankohtaiset yksittäiset postit myöhemmäksi, ohjelma muistutti tiettynä ajankohtana kyseisistä viesteistä.

Nykyisille käyttäjille:

Dropbox suosittelee ohjelman käyttäjille vaihtoehdoksi Applen Mailia sekä Googlen Gmail -sovelluksia, jotka ovat kehitystiimin mukaan kehittyneet huomattavasti eteenpäin ja joista löytyy samoja toimintoja nykyisin, toimintoja jotka Mailbox esitteli jo pari vuotta sitten.

'Dropboxilta kysyttiin tuleeko se julkaisemaan sovelluksen lähdekoodin avoimena, tiimi oli miettinyt asiaa mutta oli päättänyt pitää koodin itsellään, vaikka sitä ei tulla enää kehittämään tulevaisuudessa.

Mailbox lakkaa toimimasta 26. helmikuuta 2016.


carouselCarousel:

Carousel on galleriasovellus joka integroituu Dropboxin kanssa, se tallentaa mobiililaitteista kuvat suoraan Dropbox-tilille ja sillä voi selata kännykästä Dropboxissa ja paikallisesti majailevia kuvia ja videoita.

Carousel toimii myös työpöytä käytössä selaimen kautta.

Kun galleriasovellus lakkaa toimimasta, palautuu selainversio näyttämään sisällön Dropboxin yksinkertaiseen käyttöliittymään, puhelinsovellukset eivät enää pysty kirjautumaan Dropboxiin eikä synkronointi toimi.

Vaihtoehdoksi suositellaan käyttämään puhelimen omia galleriasovelluksia ja perinteistä Dropbox -sovellusta joka jatkaa kuvien ja videoiden synkronointia palveluun, palvelun lakkauttaminen ei tee nykyisille kuville tai videoille mitään puhelimessa taikka Dropboxissa.

Carouselin toimintoja on mahdollisesti tulossa Dropboxin mobiilisovellukseen myöhemmin.

Carousel ajetaan alas 31. maaliskuuta 2016.

LÄHDE: Wired

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"