tiistai 8. joulukuuta 2015

Ranska haluaa estää julkisten WLAN-verkkojen käytön poikkeustilassa

Ranska haluaa rajoittaa julkisia WLAN-verkkoja poikkeustilassaRanska on ollut usein internet asioissa melkoinen kummajainen ja nyt siellä puuhataan salaa lakimuutosta poikkeustilalakiin joka estäisi käyttämästä julkisia WLAN-verkkoja sekä Tor-verkkoa kun maahan julistetaan poikkeustila.

Syynä lakimuutokselle tai sen aloitteelle joka esitetään maan parlamentille jo tammikuussa on tietenkin terrorismin torjunta. Lakimuutosta olisi lehtitietojen mukaan valmistelemassa Ranskan sisäministeriö.

Lakialoitetta saatetaan muuttaa vielä ja pelkona on että siitä pudotetaan poikkeustila ja se tuleekin koskemaan maan yleistä normaalia tilaa.

Maan tiedusteluviranomaiset ilmeisesti haluavat hyödyntää Pariisin viimeaikaiset terrori-iskut ja toimittaa aloitteen mahdollisimman nopeasti eteenpäin peloissaan olevalle parlamentille joka nykyisessä tilanteessa saattaa hyväksyä lain sellaisenaan, muutoksilla tai ilman.

Poikkeustilalain muutos saattaa olla osittain hyväksyttävää mutta esimerkiksi yksistään Pariisin kaupungilla on hallinnassaan yli 300 julkista WLAN-tukiasemaa ympäri kaupunkia joiden kautta se tarjoaa internet-yhteyttä asukkailleen ja turisteille.

Jos maa joutuu vielä poikkeustilaan voi avoimet internet verkot olla ainoa toimiva väylä kansalaisille pitää yhteyttä toisiinsa ja yksityiset tahot tuskin ovat heti poikkeustilan alkamisvaiheessa ensimmäisenä sulkemassa yhteyksiään, joten todellisuudessa lakimuutos ei aiheuttaisi kuin kummastusta ja turhia ongelmia.

TOR:

Tor-verkon sulkeminen poikkeustilan aikana on melko hölmöä koska yleensä jo tuolloin hyökkäykset ovat tapahtuneet ja jos Tor-suljetaan tuolloin, kyllä terroristit keksivät muitakin väyliä keskusteluun toistensa kanssa ja on hyvä muistaa että vieläkään ei ole todistettu että terroristit olisivat käyttäneet jos missään Tor-verkkoa keskusteluissaan.

Tor-verkon estäminen on paitsi vaikeaa niin myös kallista, Kiina estää tällä hetkellä avoimet Tor-yhteydet ja se on myös rakentanut automaattisen järjestelmän joka etsii uusia avoimia yhteyksiä ja blokkaa ne, tämä ei ole missään nimessä yksinkertainen toimenpide.

LÄHDE: Mashable

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"