torstai 10. joulukuuta 2015

Firefox OS vedetään markkinoilta

Firefox OS vedetään markkinoiltaMozillan kehittämä mobiilikäyttöjärjestelmä Firefox OS on päätetty vetää pois markkinoilta ennen kuin se edes pääsi kunnolla vauhtiin, ilmeisesti todellisena syynä on hitaasti kehittyvät markkinat.

Mozilla ilmoittaa että se on ollut tyytyväinen alustaansa ja ylpeä sen kehittämisestä mutta katsoi kuitenkin ettei se ole pystynyt tuomaan parempaa käyttökokemusta käyttäjilleen markkinoilla jo oleviin tuotteisiin verrattuna ja tahtoo siten lakkauttaa käyttöjärjestelmän toimittamisen toistaiseksi.

Mozilla ilmoittaa että kehitystyötä Firefox OS:n parissa jatketaan mutta sen fokus tulee olemaan toisenlainen, mahdollisesti erilaiset päätelaitteet kuten mediapäätteet, televisiot ja sen sellaiset tuotteet.

Firefox OS on yksi Mozillan kunnianhimoisin projekti, johon myös otti osaa moni puhelinvalmistaja sillä käyttöjärjestelmä sopi täydellisesti edullisiin puhelimiin ja se valittiinkin käyttöjärjestelmäksi puhelimiin joita markkinoitiin lähinnä kehittyvillä alueilla kuten Afrikassa sekä Intiassa, jokunen luuri vietiin myös Venäjälle.

Markkinoille tulleet puhelimet kiinnostivat läntisenkin maailman mediaa mutta yksikään valmistaja ei puhelimia suuremmille markkinoille tuonut tosissaan, varmaankin peläten tiukkaa kilpailutilannetta ja sitä etteivät puhelimet kiinnosta operaattoreitta joissa suurin osa puhelinmyynnistä täällä päin tapahtuu.

Orange Klif Firefox OS puhelin (c) gsm arena

Ei vain puhelinkäyttis:

Myöskin TV-valmistajat ovat olleet kiinnostuneita Firefox OS -käyttöjärjestelmästä ja ainakin yksi televisio on nähty sitä pyörittävän, Mozillassakin Firefox OS:sta ei puhuta niinkään käyttöjärjestelmänä vaan web-alustana johon sisältöä tuodaan internetistä. Televisiovalmistajat voivat alustan avulla muuttaa koko television ohjelmiston käyttöliittymän tai tiettyjä kohtia siitä jos vain niin haluavat tehdä, kun sisältö tuodaan periaatteessa kokonaan verkosta on mahdollisuudet muokkaamiseen hyvin laajat.

Alla olevassa videossa esitellään Panasonicin televisiota jossa käyttöjärjestelmä on Firefox OS:

Mahdollisuudet periaatteessa hyvät:

Firefox OS:n idea on erinomainen ja se kantaisi varmasti hyvin itseään juurikin medialaitteiden käyttöliittymän alustana, ilmeisesti Mozilla ei kuitenkaan luota vielä tässä vaiheessa tarpeeksi markkinoihin jotta lähtisi tuotettaan laajemmin markkinoimaan, nyt he keskittyvät tuotteen hiomiseen ja uuden tarkemman fokuksen löytämiseen.

Voi olla että nyt tehty päätös saattaa näkyä haitallisena laitevalmistajien silmissä, puhelimia valmistaneet eivät varmasti ole Mozillan päätökseen tyytyväisiä ja televisiovalmistajat saattavat varmuuden vuoksi vetäytyä Firefoxista tyystin koska kokonaan käyttöjärjestelmän toimittamisen loppuminen ei nykyaikana kuulosta kovin uskottavalta toiminnalta.

LÄHDE: ghacks.net

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"