keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Ilmiö: Torrent -sivustoja kiusataan hakkereiden ja viranomaisten toimesta

Ilmiö: Torrent -sivustoja kiusataan hakkereiden ja viranomaisten toimestaBitTorrent -sivustot ovat joutuneet niin viranomaisten kuin niiden lakeijien hyökkäämiksi viime aikoina, viimeisin isku tapahtui KickAss Torrentsia vastaan viime viikolla.

Iskussa hyökättiin KATin käyttämiin DNS-palvelimiin jotka DDoSsattiin, tämä taas aiheutti sen ettei KATin pääsivustolle päässyt tai jos pääsikin niin pitkän odottelun ja uudelleenyrittämisien jälkeen.

KickAss Torrents -sivusto on yksi maailman suurimmista torrent -tiedostoja jakavista sivustoista.

Nykyisellään sivusto toimii jo hyvin ja liikenne on siirretty toiseen osoitteeseen joka ilmeisesti säästyi hyökkäykseltä ja jota kautta sivuston sisältöön pääsee jälleen käsiksi.

Ilmiöt tuttuja:

Maailmalla kuitenkin, ainakin nimenä tunnetuin Torrent sivusto, The Piratebay taas kärsii sille jo tutusta kissahiiri leikistä, viranomaiset estävät sen osoitteiden toiminnan ja palvelu avaa aina jossakin muualla osoitteen uudelleen käyttöön ja luottaa viidakkorumpuun joka kertoo käyttäjille mistä osoitteesta palveluun pääsee käsiksi.

BitTorrent sivustot ovat myös viranomaisten sensuurin kynsissä, monia sivustoja kuten tässäkin jutussa mainittuja on estetty monien maiden internet liikenteessä, torrentti sivustojen kautta kyllä siirtyy paljon tekijänoikeuslailla suojattua materiaalia mutta siellä on myös paljon aivan laillisesti jakoon laitettua sisältöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"