tiistai 5. tammikuuta 2016

Nordea kärsi valtavista tietoliikenne-ongelmista

Nordea kärsi valtavista tietoliikenne-ongelmista
Nordea kärsi eilen koko päivän kestävistä ongelmista verkko-operaattorin päässä tapahtuneen virheen vuoksi.

Nordeaa on vaivannut IT-järjestelmien ongelmat jo pidemmän aikaa ja sen palvelut ovat siten olleet erittäin epäluotettavia toiminnoiltaan.

Tällä kertaa ongelmat olivat niin valtavia että pankin piti sulkea myös pankkikonttoreita koska ne eivät pystyneet toimimaan pankin sisäverkossa.

On suorastaan kummallista että Nordea, siis kokonainen pankki luottaa tietoliikenteensä vain yhdelle operaattorille, järkevintä olisi ollut luoda operaattoriverkosto jossa jokainen operaattori olisi ollut yksitttäinen tekijä ja toistensa peilijärjestelmiä, näin suurilta virheiltä oltaisiin voitu välttyä kun pääliikennöinti olisi siirtynyt aina seuraavalle operaattorille kohdatessaan vian.

Ongelmat:

Ongelmat olivat Nordealle ja sen asiakkaille jo melko tuttuja, maksukortilla maksaminen oli estynyt kuten myös käteisen nostaminen automaateilta. Ongelmia oli myös verkkopankkien e-maksamisessa sekä pankin tunnistautumispalveluissa.

Yllättävää ei sinänsä ollut se että osalta asiakkaista oli mennyt eilen kuitenkin pankin palvelumaksut tililtä ;)

Äärimmäisen vastuutonta viestintää:

Ensimmäisen kerran Nordea ilmoitti pankin verkkosivuilla ongelmista puolenpäivän aikoihin (11:59), tuolloin pankilla ei ilmeisesti ollut vielä muuta kerrottavaa kuin se että ongelmia palveluissa on.

Kello 13:13 tuli uusi ilmoitus jossa pystyttiin kertomaan jo mihin palveluihin ongelmat kohdistuvat, tässä myös kerrottiin että lisätietoja tarjotaan pankin Twitter- sekä Facebook tilien kautta.

Kello 17:53 tuli vielä kolmas ilmoitus jossa ilmoitettiin suurimman osan palveluista toimivan jo melko luotettavasti.

Tuossa ilmoituksessa kuitenkin selkeästi vähätellään ehkä kaikista suurinta ongelmaa, sillä sen mukaan korttimaksamisessa ja käteisen nostamisessa automaateista saattaa esiintyä vielä häiriöitä osalla pankin asiakkaista.

Tämänlainen pimennossa pitäminen estää asiakkaista toimimasta normaalitilanteissa, kauppareissulle ei kannata lähteä jos ei omaa käteistä, taksia ei kannata tilata kun ei voi luottaa siihen että maksu onnistuu ja muuta mukavaa iltapäivän estettä.

Kello 20:25 pankki ilmoitti että kaikki ongelmat on korjattu mutta ongelmia saattaa korttimaksamisessa vielä näkyä suuren käyttäjämäärän vuoksi.

Vieläkään ei siis ole takeita siitä että Nordean kortit toimivat maksamiseen tai rahan nostamiseen, se on yksinkertaisesti vain käytävä testaamassa.

LÄHDE: Nordea

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"