keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Skylakessa bugi joka voi kaataa koko järjestelmän

Skylakessa bugi joka voi kaataa koko järjestelmänIntelin tuoreissa Skylake sarjan suorittimissa on virhe joka voi ilmetessään kaataa koko järjestelmän.

Bugi ilmaantui kun Skylake suorittimella laskettiin alkulukuja Prime95 laskentasovelluksella, järjestelmä kaatui joka kerralla mutta muilla suorittimilla testattuna laskenta onnistui.

Korjauspäivitys BIOS-muodossa:

Matemaatikot lähettivät tiedon ongelmastaan Intelin yleisöfoorumille, Intel totesi virheen ja korjauspäivityskin on saatu valmiiksi, kyseinen päivitys kuitenkin on saatavilla sellaisenaan vain emolevyvalmistajille ja päivityksen levinnäisyys on nyt yksin näiden varassa, itse suorittimeen korjausta ei tehdä vaan emolevyn BIOS-piirille.

Ongelma ei kuitenkaan esiinny normaaleissa käyttötilanteissa ilmoittaa Intel:

On hyvin vaarallista julkaista kyseisenlainen ilmoitus jossa vähätellään ongelmaa sillä useat merkkivalmistajat varsinkin (HP, Dell...) saattavat siten jättää Intelin korjauskoodin päivitystensä ulkopuolelle. Joka tapauksessa loppukäyttäjä on lopulta aina vastuussa siitä asentaako päivityksen.

Yleisesti ottaen BIOS/UEFI-päivitykset on aina hyvä pitää ajan tasalla, sillä ne tuovat mukanaan yhteensopivuuksia uusimille suorittimille sekä muisteille ja kuten tässä tapauksessa korjaavat virheitä.

LÄHDE: Hexus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"