keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Siri tukee suomen kieltä uusimmassa 9.3 päivityksessä

Siri tukee suomen kieltä uusimmassa 9.3 päivityksessäEilen esitelty Applen mobiilikäyttöjärjestelmän päivitys 9.3 tuo mukanaan suomen kielen tuen Sirille.

iLaitetta voi siis uuden version myötä käskytellä myös Suomen kielellä ja siten se on ensimmäinen “avustaja” joka kieltämme ymmärtää, ainakin osittain.

Siri ei vielä tässäa veiheessa kykene Suomeksi ainakaan vielä pidempiin keskusteluihin tai ymmärtämään kysmyksiksi tai komennoiksi pidempiä lauseita, nämä ovat sille yksinkertaisia verkkohakuja kuin komentoja.

Suomenkielisen Sirin on kerrottu kuulostavan toistaiseksi enemmänkin robotilta kuin esimerkiksi luonnollisemmalta kuulostava englanninkielinen versio, tämä johtunee vielä siitä että käytössä on hyvin yksinkertainen puhesyntetisaattori. Syntetisaattori  tullaan varmasti päivittämään tulevaisuudessa enemmän ihmiseltä kuulostavaan versioon.

Täydellinen Siri ei siis Suomessa vielä ole, ainakaan 9.3 beta-1 versiossa mutta on hienoa että Apple panostaa avustajansa lokalisointiin.

Historia muistaa Nokian N-sarjan äänikomennot:

Aikoinaan Nokialla oli N-sarjassa samankaltainen puhetunnistin jolla puhelimen toimintoja pystyi komentamaan äänellä, se oli hyvin alkukantainen mutta ymmärsi komennot erittäin hyvin, ikävä kyllä Sirin suomiversio ei ole lähelläkään tätä.

Microsoftilla on puhelimissaan vastaava Cortana- avustaja, luulisi että se osaisi nykyisin Microsoftin omistuksessa olevien Nokian tekniikoiden kautta hallita Suomen mutta eipä näin vain ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"