keskiviikko 17. helmikuuta 2016

100 megaa satelliittilinkin kautta

100 megaa satelliittilinkin kauttaYhdysvaltainen internet yhteyksiä tarjoava Viasat (ei TV-operaattori) on tuomassa maailmanlaajuisen laajakaistapalvelun tarjolle joka antaa jopa 100 megan nopeuden hyödyntäen satelliittiverkkoa.

Internet yhteys satelliitin kautta ei ole lainkaan uusi keksintö mutta Viasatin kehittämä järjestelmä on yksi kehittyneimpiä, järjestelmä ei vaadi esimerkiksi paluukanavaksi kolmannen osapuolen yhteyttä.

Satelliitin kautta on periaatteessa mahdollista jakaa huippunopeaa internet yhteyttä mutta ongelmana on olleet ennen kaikkea katvealueet, sääolosuhteet sekä vasteaika. Viasatin ViaSat-3 hanke kuitenkin yrittää päästä näistä kompastuskivistä ylitse.

Viasat-3 satelliittiverkosto kattaa koko maapallon kun se valmistuu, satelliitteja ei tarvita kuitenkaan parveittain kuten kilpailijoilla vaan verkosto koostuu yhteensä vain kolmesta satelliitista jotka kattavat maapallon kaikki alueet, yksi satelliitti pystyy lähettämään maahan teratavun sekuntivauhdilla toimivan “runkoverkon” josta se jaetaan asiakkaille.

Uusi palvelu aktivoituu oletettavasti vasta vuonna 2019 kun ensimmäiset satelliitit saadaan valmiiksi:

Nykyisten suunnitelmien mukaan Viasat lähettää kuitenkin vain kaksi satelliittia taivaalle vuonna 2019 jotka kattavat Pohjois-Amerikan sekä Euroopan alueet, kun kolmas satelliitti saadaan taivaalle kattaa se Aasian ja Tyynenmeren alueet.

Vaikka satelliittiverkosto tarjoaa huippunopeudet maahan, on se optimoitu myös tarjoamaan yhteydet lentokoneisiin ja muihin liikkuviin ja vaikeapääsyisiin kohteisiin kuten laivoihin ja öljynporauslautoille.

Boeing on yksi suurin yhteistyökumppani hankkeessa, se muun muassa valmistaa satelliitit.

LÄHDE: ETN / Viasat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"