tiistai 16. helmikuuta 2016

Opera Softwaresta annettu 1,2 miljardin dollarin ostotarjous

Opera Softwaresta annettu 1,2 miljardin dollarin ostotarjousNorjalaisesta ohjelmistotalo Opera Softwaresta on annettu miljardiluokan tarjous, Opera Software tunnetaan erityisesti sen luomasta Opera -selaimesta.

Kiinalainen sijoittajaryhmittymä on tarjonnut Opera Softwaresta huimat 1,2 miljardia dollaria eli noin 1.1 miljardia euroa, kauppa olisi toteutuessaan yksi suurimpia.

Opera Software ei ole vielä ilmoittanut hyväksyvänsä ostotarjousta mutta on melko varmaa että kauppa tulee tapahtumaan sillä yhtiö on jo rauhoitellut selaimen käyttäjiä sillä että heidän tietonsa tulee edelleen olemaan turvassa ja että yritys ei muutu kiinalaiseksi vaan pysyy Norjassa.

Monet tahot eivät usko että kiinalaisia sijoittajia kiinnostaisi muuttaa Operan toimintatapoja vaan enemmänkin tarjota Operalle enemmän jalansijaa Kiinassa, Opera kehittää monen laitevalmistajan kanssa selaintaan ja nykyisin kokonaista sovellusalustaa moniin sulautettuihin järjestelmiin kuten televisioihin, digibokseihin, pelikonsoleihin, autoihin... Kiinalaisia kiinnostaa taatusti yhtiössä varsinkin tämä puoli.

LÄHDE: Softpedia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"