torstai 4. helmikuuta 2016

Microsoft osti suositun Android näppäimistön

Microsoft osti suositun Android näppäimistönMicrosoft on ostanut suositun SwiftKey Keyboardin kehittäjäyhtiön arviolta noin 250 miljoonalla dollarilla.

SwiftKey Keyboard on Androidille sekä myöhemmin iOS:lle kehitetty vaihtoehtoinen näppäimistö joka tuo käyttäjälle edistyneitä ominaisuuksia näppäimistön käyttöön.

Varsinkin näppäimistön käyttämä ennakointiteknologia kiinnostaa Microsoftia ja SwitftKey:n kehittäjät siirtyvätkin Microsoftin research tiimiin, jossa kehitetään muun muassa tekoälyä jota myös SwiftKey kehittää, kehitystyön tuloksia voi päästä kokeilemaan asentamalla näppäimistön beta-version Googlen sovelluskaupasta..

Näppäimistön tekniikkaa ei ostettu pois markkinoilta:

Microsoft lupaa että näppäimistön kehitystyö jatkuu ja sen tekniikka tullaan lisäämään myös Microsoftin omaan Word Flow -näppäimistöön Windows alustalle, Word Flow näppäimistöstä ollaan julkaisemassa myös iOS-versiota.

Microsoft rakastaa Androidia:

Ote Microsoftin Android sovellusten tarjonnasta

Microsoftilla on jo nyt muutama erittäin suosittu sovellus niin iOS:lle kuin myös Androidille, kuten Sunrise kalenterisovellus, Wunderlist tehtävien listaus  sekä Acompii sähköpostisovellus, johon myös Microsoftin Outlook  perustuu ja nyt sitten viimeisimpänä lisäyksen äSwiftKey näppäimistö.

Microsoftilla on myös muutamia yllättäviäkin sovelluksia tarjolla varsinkin Androidlle, kuten esimerkiksi Next Lock Screen sekä Picturesque Lock screen, jotka ovat vaihtoehtoisia Androidin lukitusnäyttösovelluksia. Unohtaa ei sovi myöskään Arrow Launcher -käynnistintä joka on yksi Microsoftin tulkinta Androidin käyttöliittymästä.

Sitten ovat toki Microsoft Office -sovellukset, Skype ja monet kymmenet muut yhtiön Android sovellukset.

Yllä oleva linkki ei välttämättä näytä todellista määrä Microsoftin Androidlle julkaisemista sovelluksista ja näiden löytämiseksi Microsoft on tehnyt oman sovelluksen joka listaa kaikki yhtiön Android käyttöjärjestelmälle luodut sovellukset, tämän löydät täältä.

LÄHDE: SwiftKey blog / Microsoft blog

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"