tiistai 7. kesäkuuta 2016

Cortana tulossa Xboxille, toistamiseen

Cortana tulossa Xboxille, toistamiseenMicrosoftin oma digitaalinen avustaja, eli Cortana on tulossa seuraavassa suuressa ohjelmistopäivityksessä myös Xbox One pelikonsolille.

Cortana on aikaisemminkin esiintynyt Xboxissa, tosin vain yksinoikeuspeli Halossa josta Cortana on saanut alkunsa muutenkin.

Cortana oli nykyisessä roolissaan aluksi saatavilla vain Windows Phone käyttöjärjestelmälle mutta Windows 10:n myötä se löysi tiensä myös työpöydälle.

Kyse on sovelluksesta joka ymmärtää äänikomentoja sekä kysymyksiä, markkinakielessä Cortanaa myydään henkilökohtaisena digitaalisena avustajana.

Xboxilla Cortanalta voi lähinnä kysellä asioita kuten säätä ja kauanko on vielä aikaa pelata ennen kuin täytyy lähteä kouluun tai töihin, siltä voi kysellä myöskin pelaajaystävien tilastoista ja kutsua ystäviä peliin, pelkästään äänikomennoin.

Microsoft on kokeillut Cortanaa myös muissa järjestelmissä, esimerkiksi se on mahdollista ladata myös Android käyttöjärjestelmälle.

Cortana ei ikävä kyllä ymmärrä vielä Suomea joten Xbox päivityksen Cortana lisäyksestä ei täällä päästä juurikaan juhlimaan, onkin vielä kysymysmerkin alla se riittääkö Cortanan aktivoitumiseen vain sen että vaihtaa konsolin kielen Englanniksi tai muuksi tuetuksi kieleksi?

Päivitys tulee saataville kuluvan kesän aikana.

Uusi konsoliversio tulossa markkinoille?

Xbox One konsolista on uumoiltu myös uutta versiota jonka myötä konsoli olisi edellistä pienemmässä koossa, nykyisellään konsoli kun on melkoinen järkäle. Mahdollisesti myös uudessa versioissa nähtäisiin hieman järeämpi näytönohjain joka kykenisi paremmin pyörittämään VR-pelejä.

LÄHDE: The Guardian

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"