keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Nordea tulee luopumaan tunnuslukukorteista

Nordea tulee luopumaan tunnuslukukorteistaNordeasta on kerrottu että heidän tarkoituksenaan on poistaa perinteiset paperiset tunnuslukukortit käytöstä ja korvata ne joko älypuhelimen Tunnusluvut -sovelluksella tai erillisellä tunnistautumislaitteella.

Nordean Imatran konttorin konttorinjohtaja Kari Kuusisto on kertonut medialle että pankki tulee siirtymään kokonaan digitaaliseen tunnistautumiseen.

Mikäli asiakkaalla ei ole käytössään älypuhelinta tai tablettia, tarjotaan hänelle hieman luottokorttia isompi laite joka muistuttaa taskulaskinta (kuvassa), tähän kuitenkin tarvitaan Nordean myöntämä maksu- tai luottokortti. Kyseinen tunnistautumislaite on käytössä muun muassa ruotsissa.

“Koemme, että se on huomattavasti turvallisempi tapa kuin että on pahvisia tunnuslukukortteja, jotka saattavat hävitä tai joutua vääriin käsiin”, Kuusisto sanoo.

Tunnuslukusovellukseen ei tarvitse siirtyä vielä vaan pankki tulee informoimaan asiakkaitaan hyvissä ajoin ennen siirtymää ja neuvoo asiakkaita myös käyttämään uusia tunnistautumismenetelmiä.

Rootatuilla Androidilla ei tunnistauduta:

Nykyisellään Tunnusluvut -sovellus ei toimi Android puhelimissa jotka on niin sanotusti rootattuja, markkinoilta löytyy myös puhelimia joissa käyttöjärjestelmä on oletuksena rootattu, näitä ovat muun muassa One Plus -puhelimet.

Mikäli käyttäjä omaa rootatun puhelimen, tulee tuolloin pankki ilmeisesti tarjoamaan tunnistautumislaitetta näille asiakkaille.

LÄHDE: Lappeenrannan uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"