tiistai 14. kesäkuuta 2016

Xbox One päivitys: Microsoft Xbox One S

Xbox One päivitys: Microsoft Xbox One SMicrosoft julkaisi odotetusti uuden version Xbox One pelikonsolistaan, kyseessä on pieni mutta vaikuttava laitepäivitys, tuo mukanaan 4K-tarkkuuden.

Microsoftilta on odotettu jo pidemmän aikaa Xbox One konsolia joka olisi alkuperäistä huomattavasti pienempi kokoisempi, yllättäen pienempi malli tuo mukanaan myös 4K-tuen.

Uusi Xbox One S on 40 prosenttia pienempi kuin alkuperäinen joten sen asettelu ei tuota enää niin suurta ongelmaa, uutta konsolia voi pitää myös pystyssä jota Microsoft ei suositellut alkuperäiselle One -konsolille.

Uuden konsolin kanssa ei myöskään toimiteta enää erillistä virtalähdettä vaan se on saatu konsolin sisään, olisikohan konsolista saatu vieläkin pienempi jos virtalähde olisi edelleen tarjottu erillisenä osana?

Ulkoisesti uusi konsoli on varsin näyttävä, se tulee markkinoille valkoisena ja siinä on korjattu monia ongelmia jotka tulivat aikaisemman version myötä esiin, esimerkiksi levyt tulevat jatkossa ulos tavallisen painikkeen avulla joka ei ole hipaisukytkin.

Konsolin eteen on tuotu myös USB-portti jonka avulla esimerkiksi langallisen ohjaimen asentaminen käy näpsäkämmin.

Microsoft tuo uuden konsolin markkinoille 500, 1TB ja jopa 2TB kiintolevyn kanssa, tosin 2TB versio on tarjolla vain ennakkotilaajille tässä vaiheessa.

Uutukaisessa on tehokkaampi näytönohjain joka mahdollistaa 4K-tarkkuuden grafiikan esittämisen, 4K-grafiikkaa peleihin ei tämä päivitys vielä tuo vaan tuki on lisätty vain videon toistoon, koskien käytännössä suoratoistopalveluita sekä blu-ray levyjä joissa sisältö on 4K:ta, uutta on myös HDR kuvanparannus tekniikka joka pystyy esittämään värit hieman normaalia paremmin, HDR tekniikka yltää myös peleihin.

Ohjain sai päivityksen myös:

Microsoft on päivittänyt myös konsolin perusohjainta hieman. Ohjaimen taakse on tullut erilainen pinta parantamaan pitoa, langattoman ohjaimen pullonkauloja on myöskin poistettu, kuuluvuutta on parannettu siten että konsolin voi asettaa piiloon ilman että se vaikuttaa ohjaimeen.

Ohjaimessa on nyt myös Bluetooth tuki joka mahdollistaa sen liittämisen tietokoneeseen suoraan, aikaisempia ohjaimia pystyy käyttämään tietokoneella vain USB-johdon avulla.

4K tulossa peleihin ensi vuoden lopulla:

Vuoden 2017 lopulla Microsoftilta on tulossa myös uusi konsoli jossa 4K-tarkkuus tuodaan myös peleihin ja VR-silmikoille.

Hinta & Saatavuus:

Xbox One S tulee markkinoille ainakin Yhdysvalloissa elokuun aikana mutta Suomeen konsolia voidaan odottaa saatavaksi vasta loppuvuoden markkinoille.

Tässä kuitenkin jenkkihinnat vertailuun:

Hinnat muodostuvat kiintolevyn koon mukaan:
500GB: 299 USD
1TB: 349 USD
2TB (erikoisversio): 399 USD

LÄHDE: The Verge

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"